Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezinin girişimiyle yürütülen “Herkes İçin Kütüphane” projesi Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi’nde devam ediyor. Resmi sloganı “Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” olan proje kapsamında kütüphanede kadınların, yaşlıların, gençlerin, engellilerin, işsizlerin yaşam kalitesini artırmak, ekonomik gelişim, eğitim, iletişim konularında kazanım sağlamalarına yardımcı olmak, sosyalleşmelerini sağlamak, kendilerine olan güvenlerini artırmak aynı zamanda dijital uçurumun azaltılmasına yönelik bir dizi eğitim sosyal belediyecilik anlayışıyla ücretsiz olarak veriliyor.

“Vatandaşlar webinarlar sayesinde bilgilendiriliyor”

Projenin iki farklı hizmeti daha bulunuyor. Bunlardan birincisi kütüphane ziyaretçilerine devlet uygulamaları, özgeçmiş hazırlama, kariyer portallarını kullanma, temel bilgisayar eğitimleri, açık eğitim kaynakları, güvenli internet ve güvenli bilgi, sınıf yönetimi, kişisel gelişim, farkındalık ve Bilge-İş eğitimi veriliyor.

İkincisinde ise webinarlar (internet seminerleri) düzenlenerek vatandaşlar telekonferans sistemiyle kadın sağlığı, çocuk istismarı, kadına şiddet, öfke kontrolü, sosyal medya ve tehlikeleri, sigara ve zararları, sağlıklı yaşlanma, iyi iletişim – doğru tutum ve davranışlar gibi önemli konularda bilgilendiriliyor.

Gün boyu dolup taşan kütüphanedeki uluslararası kapsamda yürütülen bu hizmet vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor.

Editör: TE Bilisim