Bağcılarlı kadınların sosyal- iktisadi yaşama katkı sağlaması, meslek öğrenmesi ve huzur bulması amacıyla hizmete sunulan Kadın Meclisi Kadınlar Akademisi’nin 2015-2016 sezon açılışı yoğun katılım altında yapıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi Kadınlar Akademisi 2015-2016 sezonu için kapılarını açtı. Kadın Aile ve Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen sezon açılışı programında konuşan eski ve yeni kursiyerler Akademi ile ilgili olarak sarfettikleri sözlerle davetlileri duygulandırdılar.

Programda duygularını dile getiren ev hanımı Kezban Kartal, kurslarda hayatının en güzel anlarını yaşadığını belirtti. Kurslara disiplinli bir şekilde devam ettiğini ve devamsızlık yapmadığını anlatan Kartal, “Her anı en iyi şekilde değerlendirdim. Neticesinde hem meslek öğrendim hem de KOSGEB kursuna katılarak sertifika sahibi oldum. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı başta olmak üzere bu güzel hizmeti bize kazandıran herkese teşekkür ediyorum.” dedi.  Liseyi dışarıdan okuduğunu da belirten Kartal, ileride Hukuk Fakültesi’ni okumak istediğini söyledi. Akademiye katılmakla hayatının en doğru kararını verdiğini de vurgulayan Kartal, şöyle konuştu: ‘Bilgi güçtür, bilgili kadın da güçlüdür. Akademiye başlarken hayallerim küçüktü ancak şimdi çok büyük hayallerim var. Bilgili bir annenin yetiştirdiği çocuk ailesine, topluma ve vatana faydalı olur.”

“BU İNSANI BİRLİKTE GELİŞTİRDİK”

Eski kursiyerlerden Zeynep Yıldız da 1985’te öğrenciyken geldiği ilçede bir tek otobüsün hizmet verdiğini belirterek, “İlçemiz çok büyük aşamalardan geçti. Hizmete sunulan bu Akademi’de hayalini dahi kuramayacağım aşamalar kat ettik. Toplumun bir insan olduğuna inanıyorum. Bu insanı birlikte geliştirdik.Eğitimli kadın kendisinin ve ailesinin de geleceğini hazırlıyor.”şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ÇAKIR: “ANNEMİZDEN ALDIĞIMIZ EĞİTİMİ UNUTMAYIZ”

Açılışa katılarak bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır da, kadına verilen eğitimin aynı zamanda topluma verilmiş olacağını savundu. Çakır, şöyle konuştu: “Annemizden aldığımız eğitimi hayatımızın sonuna kadar unutamayız. Eğitim bakımından en fazla geri dönüşüm kadınlarda olur. Birçok yönüyle sosyal dengenin direği kadınlardır. Akademi de bu anlamda 2013’ten bu yana güzel hizmetler veriyor.” dedi.

“KADIN AİLE VE KÜLTÜR SANAT MERKEZİMİZ KURUMSALLAŞTI”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yıllar önce ‘Mutlu Yuva Huzurlu Toplum’ diyerek yola çıktıklarını belirterek, “Bilgi Evleriyle çocuklarımıza hitap ediyoruz16 Bilgi Evimizde 40 bini aşkın çocuğumuz eğitim alıyor. Gençlerimiz Gençlik ve Kültür merkezlerimizde eğitim alıyor. Engelliler Sarayı’nda aynı anda 1500 engelli ve yakını eğitim alıyor. Kadın Aile ve Kültür Merkezimiz kurumsallaşarak belirli bir noktaya geldi. Bunun temelinde Bağcılar halkı ve hemşehrilerimizin emeği var.” dedi.  İmece usulü hizmet verdiklerini de belirten Çağırıcı, “Hemşehrilerim Kadınlar Akademisi’ne yoğun ilgi gösteriyor. Kadınlar, imkan tanındığında neler yapabileceklerini ispat ediyorlar.” dedi.Kadın Meclisi Başkanı Özlem Sevinç konuşmasında bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattı. Programın sonunda Öğrenme Eğitimleri Uzmanı Dr. MünireBerna  Beşkese, davetlilere “Sosyal Medya ve Çocuk Eğitimi” konulu bir söyleşide bulundu. Programa ayrıcaAK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Serap Yaşar, AK Parti Milletvekili adayı Mürteza Zengin’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim