Türkiye 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandığa gitti. Ülke genelinde yaklaşık 57 milyon seçmenin oy kullanacağı Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde herkesin gözü Türkiye’nin en büyük metropolü olan İstanbul’dan gelecek sonuçlarda. İstanbul’un mührünün teslim edileceği ismi ise Bağcılar’daki 1453 sandıktan çıkacak oylar belirleyecek. 498 bin 314 seçmenle İstanbul’un en çok oy kullanacak ilçelerinin başında gelen Bağcılar’da yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Bağcılarlılar, sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanacağı sandığa koştu. Engellisinden 18 yaşına yeni girmiş gencine kadar her kesimden ilçe sakini vatandaşlık görevini yapmanın heyecanın yaşadı.

“Çağırıcı, kucağında torunuyla sıranın kendisine gelmesini bekledi”

Cumhur ittifakı adayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilçede sandık kurulan okulları dolaşarak oy verme işlemlerini yerinde izledi. Çağırıcı eşi Emine Çağırıcı, çocukları Sinan Çağırıcı, Abdurrahim Çağırıcı, Yunus Emre Çağırıcı ve torunu Lokman Asım Çağırıcı birlikte saat 13.30’da oyunu kullanmak için Mahmutbey Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na gitti. Okul girişinde kendisini karşılayan vatandaşlarla sohbet eden Çağırıcı daha sonra oyunu kullanacağı 3232 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girdi. Çağırıcı, kucağında torunuyla sıranın kendisine gelmesini bekledi.

"Şimdi artık Bağcılar’ı zirveye taşıma zamanı"

Sandık görevlileriyle tokalaşıp başarılar dileyen Çağırıcı, oy pusulalarını alarak girdiği kabinde oyunu kullandı. Başkan Çağırıcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “42 yıllık bir Bağcılarlı olarak yine aynı okulda komşularımla birlikte oyumu kullandım. Seçimlerin kardeşliğimiz, birliğimiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Yoğun bir seçim çalışması dönemi geçirdik. Bu süreçte halkımızın bize olan sevgisine şahit olduk. Şimdi artık Bağcılar’ı zirveye taşıma zamanı. İnşallah 1 Nisan'dan itibaren gönül belediyeciliğine kaldığımız yerden daha hızlı bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim