Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerini gerçekleştirdiği Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı, farklı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bağcılar İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (BAGİMDER) 5.’sini düzenlediği etkinlikte mezun ve okuyan öğrenciler bir araya geldi.

Yoğun ilgi gören ve binlerce kişinin doldurduğu alandaki program, Bağcılar İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrullah Polat’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Hain fetöcülerin ve ona benzer dış kaynaklı mihrakların imam hatibi istememesinin sebebi imam hatiplerden vatana millete ihanet etmiş devletini milletini hiçe saymış hainlik yapmış ve nereden geldiğini unutmayan bir nesil çıkmamasıdır. Allaha hamdolsun imam hatiplerden oluşan hem bilimsel hem dini yönden sağlam bir nesil yetişti. Bizim gerçekten ihtiyacımız olan milli birlik ve beraberliğimizi koruyacak; iç ve dış mihrakların oyunlarını bozacak bir nesil olarak imam hatip nesli çok önemli” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de “Ben de bir imam hatipli olarak gençlerimizin güzel programıyla onur ve gurur duydum. Bu inançlı gençliğin Türkiye üzerinde oynanan oyunlar önünde nasıl durduğunu 15 Temmuz’da görmüş olduk. Hainlere karşı bu işin bedelini kanıyla ödeyen imam hatipliler gençlik bilincinin önderleri olarak da tarihin altın sayfalarında yerini almış oldu” diye konuştu.

“Şu anda ümmetin umudu olan 1 milyon 400 bin öğrencimiz var”

Programın ev sahibi BAGİMDER Genel Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez ise şunları söyledi: “5 yıllık bir derneğiz. Bugüne kadar aralıksız etüd merkezleri, kamplar, kurslar, sempozyumlar, sportif faaliyetler, kültür sanat etkinlikleri, cumartesi sabah namazı buluşmaları ve mesleki eğitim çalıştayları gibi çok ciddi faaliyetler yaptık. Bu hizmetlerin devam etmesi için çok ciddi manada gayret etmemiz ve çaba göstermemiz lazım. Şu anda ümmetin umudu olan 1 milyon 400 bin öğrencimiz var” Dönmez konuşmasında 80’li yıllardan bugüne kadar geçen zorlu süreci de anlattı.

Protokol konuşmalarının ardından imam hatipli gençlerden oluşan mehter takımı konser verdi. Hem çalan hem de marşları söyleyen gençler büyük alkış aldı. Konserin ardından sahneye çıkan Öznur Karaman İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Sevdanur Barış Mescidi Aksa şiiriyle, Elif Şahin ise Dua şiiriyle izleyenlerin gönlünü fethetti.

Coşku dolu dakikaların yaşandığı İmam Hatip Şöleni, sanatçı İsa Yeşilyurt’un ezgileriyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim