Bağcılar Ramazan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen “Namazla Diriliş” adlı sohbet programına katılan Yazar Abdullah Yıldız, Hadisi Şerif’e göre Peygamber Efendimizin  (s.a.v), “Namazsız Müslümanlık olmaz” dediğini belirtti.

İstanbul Times Haber Merkezi

Seyr FM’den Recep Kara’nın sunuculuğunu yaptığı programa konuk olan Yazar Nurullah Yıldız, namaz ibadetinin hakkıyla yerine getirilmesi gerektiğini anlattı. Namaz ibadetinin içinin doldurulması gerektiğini belirten Yıldız, şöyle konuştu: “Namaz dinin direğidir. Namazdan uzak duran ümmet, hüviyetini, varlığını ve kimliğini kaybeder. Kur’an-ı Kerim’de namaz ibadetinin önemine dikkat çekilmektedir.” dedi. Kur’an’da dünya nimetlerinin peşinde koşan topluluklarda şehvetin, dedikodunun, gıybetin, yalan ve iftiranın hakim olduğunun belirtildiğini anlatan Yıldız, “Allah (c.c), onlar için, ‘mutlaka cehennem çukuruna düşeceklerdir’ diyor. Günümüzdeki gayya kuyusu da ümmetin kaos ve bunalıma düşmesi anlamına gelmektedir. “ diye konuştu. Namazı kaybeden insanların mal edinme ve yeme içme peşinde koştuğunu da belirten Yıldız, aşırı yeme arzusunun da şehveti bir duygu olduğunu anlattı. Yıldız, Peygamber Efendimizin (s.a.v), şehvetleri peşinde koşan insanların helak olacağını söylediğini aktardı. Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

Günümüzde para mide ve moda revaçta. Eğer bu metalara kul olmak istemiyorsak namaza sarılmalıyız. Allah’ın (c.c) önünde secdeye varmayanlar mutlaka başka dünyevi güçlerin önünde secdeye varır.”

“İÇİ BOŞ NAMAZ KILMAYALIM”

Şeytanın secde etmediğini de ifade eden Yıldız, Müslümanın şeytana inat namazına sarılması gerektiğini de belirterek, kıyamın, rükunun ve secdenin farkına varılması gerektiğini de vurgulayarak, içi boş namaz kılınmaması uyarısında bulundu.

Müslümanların evlatlarına Kelime-i Tevhit ile Kelime-i Şehadet’i öğretmesinin önemine dikkat çeken Yıldız, Allah (c.c), Hazreti Musa’ya, namaz kılmasını söyleyerek, ‘Benden başka ilah tanımayacaksın. Kulluğu bana arz edeceksin’ diye emrettiğini söyledi. Yıldız, tüm peygamberlere ilk emredilen ibadetin namaz olduğunu da kaydederek, “Peygamber Efendimiz, ‘namazsız Müslümanlık olmaz’ demiştir.” diyerek sözlerini tamamladı.

 Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim