Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında çıktığı miting maratonunun son durağı olan Bağcılar’da vatandaşlarla buluştu. Bağcılarlılar, buluşmaya saatler kala miting için Bağcılar Meydanı’nı doldurdu. İlçe sakinleri, ellerindeki Türk bayraklarıyla birlikte meydanı kırmızı beyaza boyadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanında konuşmasına başlamadan önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk selamlama konuşması yaptı.

Selamlamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” şarkısıyla alana geldi. Alanı dolduran vatandaşlarla birlikte şarkıyı söyleyen Erdoğan daha sonra önemli mesajlar içeren konuşmasını yaptı.

“Bağcılar şu anda hamdolsun bizim zihniyetteki iktidarlarla farklı yere geldi”

Başta 24 Haziran seçimleri olmak üzere bugüne kadar yapılan seçimlerdeki desteklerinden dolayı Bağcılarlılara teşekkür eden Erdoğan, “AK Parti belediyeciliğinin destanlaştığı yer Bağcılar. Bugün Bağcılar tarih yazıyor. İnanıyorum ki yarın sandıkta da Bağcılar bir tarih yazacak ve Türkiye’de rekor inşallah Bağcılar’da olacak” dedi.

Bağcılar’ın dünden bugüne geldiğin noktaya değinen Erdoğan, "Bağcılar şu anda hamdolsun bizim zihniyetteki iktidarlarla farklı yere geldi, bundan sonra daha da iyi olacak. 2019'un Türkiye'sinde günlerce, İstanbul'un göbeğindeki bir ilçede bunlar çöpleri bile toplayamadılar. CHP ne demek? Çöp, çukur, çamur. Hep konuşuyoruz. Bu çöp dağlarını biz kaldırdık. Suyu biz getirdik, dağları delerek İstanbul'a su getirdik. Bu suyla 2040'a kadar, daha da artacak inşallah İstanbul'un su sorunu yok” diye konuştu. Erdoğan, yeni bir sürece girildiğini artık İstanbul ve Bağcılar'ın çok daha farklı bir şeyi yaşayacağını, bunun hazırlığı içinde olduklarını dile getirirken, aynı dönemde hem yaptıklarını hem de yapacaklarını anlattıklarını söyledi.

“İstikbalimize kasteden herkese sandıkta oylarınızla bir ders vermenizi istiyorum”

Vatandaşlara 17 yılda yaptıkları hizmetleri anlatan videoyu sinevizyonda gösteren Erdoğan, "Şu anda Bağcılar'da her mahallede metro var mı, metro istasyonu var mı? İşte nasıl çalıştığımızın en büyük ispatı. Bakın Kabataş-Esenyurt Metro Hattının inşaatına da devam ediyoruz. İlçemizin 3 bölgesinden köprü, kavşak ve yol yapımı ile 6 caddesinde düzenleme çalışmalarımız sürüyor. 3 bin 785 araç kapasiteli 7 adet otoparkın inşasına devam ediyoruz. Bağcılar Meydanı'nı ve çevresini yeniden düzenliyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları anlattı: "Ebubekir Bölge Parkı Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu'nu, Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni, Anafartalar İlkokulu Kapalı Spor Salonu'nu inşa ediyoruz. Belediye hizmet binasının ve Yenimahalle Gençlik Merkezi'nin yapımı da devam ediyor. Bağcılarlı vatandaşlarımız E-5 ve TEM'e bağlanmadan İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna yine yeni tünellerle ulaşacak. İnşa edeceğimiz 6 kilometre uzunluğundaki Bayrampaşa-Esenler, Güngören-Esenler tüneliyle ulaşım daha hızlı olacak. Trafiği rahatlatmak için ilçemizdeki 8 noktada yeni yollar ve kavşaklar yapacağız. Bağcılar'a 11 bin 569 araç kapasiteli otoparklar yapacağız. İstanbul'a kazandıracağımız yeşil koridorlar Bağcılar'ı da kapsayacak. Bağcılar 15 Temmuz ve Mahmutbey mahalleleri arasında 309 bin metrekare yeşil alana sahip olacak. İlçemize millet bahçesi, şehir terası, millet kıraathaneleri, kültür merkezi ve şehir kütüphanesi kazandıracağız. Göztepe Meydanı'nı ve çevresini düzenleyerek, burayı bir çekim merkezi haline getireceğiz. Avrupa Yakası'nın en prestijli projelerinden birisi olan 850 kişilik amfi tiyatroyu Bağcılar'da hayata geçireceğiz"

“Bağcılar, dualarıyla oylarıyla her zaman liderinin yanında oldu”

Erdoğan, sözlerini "Sizlerden son günlerde dilleri çözülen FETÖ'cü hainlere 15 Temmuz gecesi elinde kadehle darbecileri kutlayanlara, İstanbul'u Konstantinapol’e çevirmeye yeltenen Haçlı bozuntularına, Kandil'in uzantılarının tehditlerini sineye çeken korkaklara, karanlık pazarlıklarla teröristleri belediyelere sızdırmaya çalışanlara, tüm ezan ve bayrak düşmanlarına velhasıl istiklalimiz ve istikbalimize kasteden herkese sandıkta oylarınızla bir ders vermenizi istiyorum. Onun için adaylarımızı size emanet ediyorum. Bağcılar'ı da adaylarımıza emanet ediyorum" diyerek tamamladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise şunları söyledi: “Bağcılar Cumhurbaşkanımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Dualarıyla oylarıyla her zaman liderinin yanında oldu. Biz Bağcılar’da birlikte yaşıyoruz. Bugüne kadar hep gönül köprüleri kurduk. Hiçbir ayrım yapmadan ötekileştirmeden hizmetlerimizi yaptık. Hiçbir kimseyi istismar etmedik. Ben tüm parti seçmenlerinden oy almış bir kardeşinizim”

Editör: TE Bilisim