Bağcılarlılar geleneksel hale gelen Kestane Hasadı programında bir araya geldi. Nostalji Bahçelerinden olan Kestane Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlar hem piknik yaptı hem de keyifli dakikalar geçirdi. Çocuklar da parktaki oyun gruplarında arkadaşlarıyla oyunlar oynayarak eğlendi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, piknik yapan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra elindeki uzun sopayla ağaçtan kestane topladı. Daha sonra mangal başına geçen Çağırıcı, kavurduğu kestanelerden önce gazetecilere ardından da çocuklara ikramda bulundu.

Bahçedeki 100 ağaçtan toplanan kestaneler ızgaralarda kavrularak katılımcılara ikram edildi. Bazı vatandaşlar da kendileri ağaçlardan topladığı kestaneleri kendi mangalında közleyip yedi.  Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte geleneksel kıyafetlerini giyen kadınlar kestaneyle yapılan yöresel yemekler ve tatlılardan pişirdi. Kestaneden yapılan pilav, sarma, güveç, salata ve tatlı çeşitleri herkesi şaşırttı. Davetliler tadına baktıkları yemekleri çok lezzetli bulduklarını ve beğendiklerini söyledi.

“Nostalji bahçelerimizin tamamı güzel bir şekilde meyve veriyor”

Başkan Çağırıcı, yaptığı konuşmada “Meyve bahçelerimizin son hasadını Kestane Bahçemizde gerçekleştiriyoruz. Kestane bahçesi bu yıl güzel mahsul verdi. Biliyorsunuz kestane nemli havayı sever ve şehir ortamında da yetişmez. Ama biz bunu Bağcılar'da yetiştirdik. Nostalji bahçelerimizin tamamının güzel bir şekilde meyvelerini veriyor olmasının nedeninin hemşehrilerimizin onları koruması ve onlara olan sevgisidir. Geleneklerimizin yaşamasında bu hizmetlerin yaşamasında emeği olanlara teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise “Geleneksel hale gelen kestane hasadında birlikteyiz. Bu güzelliği tebrik ediyorum. Bu etkinlikler kardeşliğimizin, birliğimizin pekişmesine de vesile oluyor” diye konuştu.

Kestane şenliği programına katılan vatandaşlar, aileleriyle birlikte eğlendiğini ve kestaneleri dalından koparıp yediklerinde mutlu oldukları gözlendi. Etkinlikte ilçe sakinlerine pişmiş ve çiğ olmak üzere toplam yarım ton kestane ikram edildi.

Şölene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri de katıldı.

Editör: TE Bilisim