Bağcılar Belediyesi, Yaşlılar Haftası kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı. Bağcılarda yaşayan 60 yaş üzeri 33 çift, İstanbul Sapphire’de ağırlandı.Bağcılar’dan otobüslerle yola çıkan çiftler, İstanbul gezisinin ardından Levent’deki Sapphire’e ulaştılar. Gezi programı kapsamında 4 boyutlu olarak helikopterle sanal İstanbul turu yapan çiftler, gerçeği aratmayan bir gezi yaptılar. Yaşlı çiftler seyir terasında İstanbul manzarası eşliğinde yemek yiyerek günün tadını çıkardılar.

İstanbul Times Haber Merkezi 

“SİZLER İLÇEMİZİN HAFIZASINIZ”

Yıllarca huzurlu bir yuvada aynı yastığa baş koyan ve evlat yetiştiren çiftleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, duygularını şöyle ifade etti: “Sizler ilçemizin hafızasısınız. Kentimiz ve ilçemiz sizin de bildiğiniz gibi yıllar önce, geçmişte büyük sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntıların yeniden yaşanmaması için hep birlikte ilçemize hizmet vermeye devam ediyoruz.”

“BÜYÜK MUTLULUK YAŞADIK”

Programa katılan çiftler arasında bulunan şehit Hilmi Kaan Kayabaşı’nın babası Saffet Kayabaşı ile annesi Güldane Kayabaşı güzel bir gün yaşadıklarını söylediler. Saffet Kayabaşı, “Böyle bir programa ilk kez katılıyoruz. Büyük bir mutluluk yaşadık. Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum. Bizi düşünerek böyle güzel bir gün yaşattılar. Bağcılarlı olarak çok şanslıyız.” dedi.

Mustafa Özarıcı ile eşi Şerife Arıcı ise İstanbul’u gökyüzünden izlerken karşılıklı yemek yediklerini belirterek, “Yıllarımızı birlikte geçirmiş çiftler olarak unutamayacağımızfarklı bir gün yaşadık.” diyerek duygularını dile getirdiler. 44 yıllık evli olduklarını ifade eden Emine Hacıoğlu ve Ahmet Hacıoğlu da 3 çocuk yetiştirdiklerini ve 5 de torun sahibi olduklarını söylediler. Hacıoğlu çifti, “İnsanların evlilik yaşamlarında iyi veya kötü hatıraları oluyor. Biz de uzun süre unutamayacağımız bir gün yaşadık. Çok teşekkür ediyoruz. Bağcılar’da yaşamını sürdüren yaşlılar o
larak şanslı olduğumuzu düşünüyoruz.” dediler.

İlçe Kaymakamı Erdal Çakır’ın eşi Sultan Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın eşi Emine Çağırıcı ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin eşi Simru Temurci’nin de katıldığı program sonunda çiftlere günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


Editör: TE Bilisim