Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri kursiyerleri, Uluslararası 35.Bilim Aletleri Sempozyumu kapsamında hizmete sunulan İ.Ü 2.Beyazıt Türk Hamam Kültürü Müzesi’ni ziyaret etti.

 “Uluslararası 35. Bilim Aletleri” Sempozyumu ve İstanbul Üniversitesi Koleksiyonlarından oluşan Bilimsel Aletler, Yamalar, Baskılar” Sergisi, İstanbul Üniversitesi II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi’nde hizmete sunuldu. Müzeyi ziyaret eden Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri öğrencileri de sergiyi ziyaret ederek yetkililerden bilimsel araçlarla ilgili bilgiler aldılar. Sergideki aletler, yazma eserler ve yeni restore edilen II. Bayezid Hamamı’nda ziyarete açıldı.

 “Bilimsel Araçlara İlgi Artacak”

Osmanlı dönemine ait, 13. ve 20. Yüzyıl arasını kapsayan eserleri inceleyen öğrenciler, yetkililerden detaylı bilgi aldı. Öğrenciler, Üniversite koleksiyonu ile koleksiyonculara ait bilim yazmaları ve bilim aletlerini yakından inceleme imkanı buldu. Sergi 26 Aralık 2016 tarihine kadar II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.

 

Editör: TE Bilisim