Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’nın konuşmacı olarak katıldığı geceye; Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube bölgesindeki ilçe milli eğitim müdürleri, şube yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
 
İstanbul Times Haber Merkezi 
Açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ferhat Öztürk; “Kudüs bizim kutsal emanetimizdir. Kanayan yaramızdır. Mazlumların ortak noktasıdır. Selahattin Eyyübi’nin yoludur. İlk kıblemizdir. Bu kapsamda Bağcılar şubemiz ile birlikte düzenlediğimiz programda bu bilinci siz değerli katılımcılarımıza anlatacak olmaktan gurur duyuyorum. Bu programın gerçek sahibi sizlersiniz. Gecemizi düzenlememizde bize destek olan Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’a ve Bağcılar İlçe Teşkilatımız ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı yaptığı konuşmada; Selahattin Eyyübi’nin hayatından örnekler vererek; “Eğitim Bir-Sen olarak eğitim camiamız içerisinde yeni Selahattin Eyyübiler, Abdülhamitler yetiştirerek Kudüs’ü yeniden İslam coğrafyasına kazandırmalıyız. Bu konuda büyük mücadele sarf eden Eğitim Bir Sen Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ı rahmetle yâd etmek istiyorum. Onun açtığı bu yolda bayrağı en üst seviyelere taşımak adına elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Allah’ın izni ile Kudüs’ü kendine dert edinen Mehmet Akif İnan’ın fikirlerini ve ideallerini hayata geçirerek öğrencilerimize anlatarak amacımıza ulaşacağız” dedi.
 
Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu konuşmasında; “İnsanlar, eserleriyle yüzyılların ötesine erişirler ve bir insan ömrünün ulaşamayacağı zamanlara eserleriyle ulaşmışlardır. Bunlardan biri de Mehmet Akif İnan’dır. Akif İnan, Zamanın ona yüklediği sorumluluğun farkında olarak altmış yıllık ömründe, kalemiyle, kelâmıyla, var gücüyle bir mücadelenin içerisinde oldu. Şiir yazdı, makaleler neşretti, dergiler çıkardı, yayıncılık yaptı, öğretmenlik yaptı, sendikacılık yaptı. Bütün bu uğraşılarla hep aynı istikamete doğru, hep aynı hedefe ulaşmak için yürüdü. Hak yolunda, hayrı inşa, şerri imha gayretiyle hareket etti. Sendikal mücadeleye soyundu; iyiye, güzele, doğruya yönelmiş insanları bir araya getirdi, birlikten neşet eden güçle hak ve hukuk mücadelesini ateşledi, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının sivil sigortası bir örgütlenmeyi ortaya çıkardı” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından resim, şiir ve deneme yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.
 
İlkokullar arası Resim dalında dereceye girenler;
1. Beytullah Talha Erbaş
2. Ali Zeydan
3. Betül Karakaya
Ortaokullar arası Şiir Okuma dalında dereceye girenler;

1. Şevval Ünal
2. Azra Sena Şahin
3. Helin GEREZ

Öğretmenler arası Deneme Yazma dalında dereceye girenler;
1. Gökhan Yılmaz
2. Emine Aydın
3. Suzan Dağlar
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim