Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’daki okullarda da 2015-2016 eğitim ve öğretim dönemi heyecanı yaşanıyor. Eğitim yuvaları, yeni sezonda öğretmen ve öğrencilere hizmet vermek üzere hazırlandı. Yaklaşık 180 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullardaki sınıflar, laboratuarlar ve öğretmen odalarının temizliği ile ilaçlanması Bağcılar Belediyesi ekipleri tarafından yapıldı. Ayrıca okulların yıpranan duvarlarının boya ve badana işleri de tamamlandı. Öğrencilerin daha güvenli bir şekilde gidip gelebilmeleri için okulların önündeki kasisler yenilendi. Güvenlik kameraları, projeksiyon sistemi ve bilgisayarlarla donatılan okullarda huzurlu ve sağlıklı bir ortam hazırlandı.

“KANTİNLER DENETLENECEK” 

Bu eğitim ve öğretim döneminde de ekipler okulların kantinini hijen denetiminden geçirerek kantin görevlilerine bu konuda eğitim verecekler. Yine, Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle öğrenciler diş taramasından geçirilecek diş bakım seti dağıtılacak.

“OKULLARIMIZ TEMİZ VE DAHA GÜVENLİ” 

İlçenin üniversite şehri haline gelmesini amaçladıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte örnek hizmetler sunduklarını anlattı. 1992 yılında ilçe olup belediye kurulduğunda 16 devlet okulunun olduğunu hatırlatan Çağırıcı, şöyle konuştu: “Şimdi 98’İ devlet, 68’i özel okul olmak üzere 166 okulumuz mevcut. İlçemizde yaklaşık 180 bin öğrenci eğitim görüyor.6.566 kişilik bir öğretmen kadromuz var. Bağcılar artık üniversiteleriyle de eğitim hayatında yer alıyor. Kemerburgaz Üniversitesi’nden sonra Medipol Üniversitesi Hastanesi de hizmete açıldı. Üçüncü bir üniversitenin yüksek okul proje çalışmaları devam ediyor. 22 yıl önce hiç kütüphanesi olmayan Bağcılar’da bugün okullardaki kütüphaneler hariç 30’un üzerinde kütüphane bulunuyor.” İlçedeki okulların temizliğini yaptıklarını da ifade eden Çağırıcı, güvenli eğitim ortamı sunmak amacıyla da MOBESE kameraları kurduklarını kaydetti. Öğrencilerin hizmete sundukları 7 kapalı yüzme havuzundan ücretsiz yararlandığını da hatırlatan Çağırıcı, “Yaz Spor Okulları, Yaz Kampları, İzcilik Kampları, Gençlik Merkezi, 8D Sinema ve Planetaryum gibi projelerimizi öğrencilerimiz için hizmete sunduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda da çocuklarımıza layık hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim