Sürekli siyaset yazmak ve konuşmak belli bir süre sonra insanda bağışıklık haline gelebiliyor..

Uzmanlık alanı farklı olsa da her gazeteci zaman zaman ister ki Kültür, Sanat, Sağlık, bilim ve ilim ile alakalı da yazılar yazsın.

Ülkemizde sürekli yanlış ve kötü işler olmuyor. Çok sayıda güzel işlerde oluyor.

Ancak bizim gazetecilik mesleğinde olumsuz haberler ve yazılar daha çok iş yaptığından bizlerde daha çok o konuda kalem oynatmaya meyilliyiz.

Kısa bir süre önce karın ve göğüs ağrısı şikayeti ile Avrasya Hastanesi Zeytinburnu yerleşkesine gittim.

Sağ olsun sadece benim için bir hakim değil aynı zamanda bir ağabey ve bilge kişilik olan Avrasya Hastanesi Zeytinburnu Yerleşkesi Hekimlerinden Prof.Dr.Ali Bayram hocam benimle o kadar yakından ilgilendi ve alakadar oldu ki bir an hastalığımı unuttum. 

Bir gün sonra bu sefer de yine Avrasya hekimlerinden Uzm.Dr.Sedat Işık Hocam'a muayene olmaya gittim. Kendisi de yakından benimle ilgilendi ve bazı filimler çekmemi talep etti.

Hasta Psikojisini anlamak çok önemli

Hasta psikolojisi çok farklı bir şey. Aslında her hekim yılda en az iki sefer kimliğini açıklamadan sıradan bir vatandaş gibi bir hastaneye gidip sağlık hizmeti talep etmesi gerekir.

Bu şekilde kendisine yapılmasını istemediği bir muameleyi o da empati yaparak hastalarına yapamaz.

Hastane sahiplerine veya idarecilerine bir önerim olacak. İnsan para aldığı zaman sürekli az alıyorum psikolojisine sahiptir. Ama para ödeyen kişi de sürekli çok para ödediği psikolojisini üzerinden atamaz.

Hastane sahipleri veya karar merciinde olanlarda aynen doktorlar gibi yılda bir kaç kez tebdili kıyafet edip rakip hastanelere gidip hizmet talebinde bulunurlarsa kendileri açısından yararlı bir iş yapmış olurlar kanısındayım..

Bu şekilde gerekli olup olmadığı net olmayan durumlarda bile özensiz bir şekilde filim, veya tahlillere para ödenmesinin hastaların zoruna gittiğini yerinde görürler ve kararlarından değişikliğe gidebilirler diye düşünüyorum.

Doktorluk dediğin iki tık tık bir şık şıktan mı ibaret ?

Hasta doktora gittim iki tıktık bir şık şık yaptı benden bu kadar para aldı der şikayette bulunur.

Doktoru dinlersiniz derki TIP Fakültesine girmek için imtihana giren 2 milyon kişi içinde ilk % 2 lik dilime girip TIP Fakültesini kazanmak için canımı dişime taktım tabirim caizse "İnek" gibi çalıştım. Bir çok fakülte 4 yıl olmasına rağmen ben 6 yıl okul okudum.

Okul bitti. Tıp'ta uzmanlık sınavlarında başarılı olmak için tekrar gece gündüz çalışıp sınava girdim. Birkaç yılda uzmanlık yaptım.

Yani İlkokuldan sayarsanız doktor olmak için tam 20 ile 22 yılımı bu işin eğitimine verdiysem en çok parayı da kazanmak benim hakkım olmalı demekte haklı değil mi ? Bence yerden göğe kadar da haklı.

Burada önemli olan hasta ve hasta yakınına doktorluğun iki tık tık bir şık şıktan ibaret olmadığını sağlıklı bir şekilde anlatmaktır.

Biz İstanbul Times Tv Olarak sokak röpotajları yapıyoruz kısmet olur ve sponsor bulursak çok yakında İstanbul sokaklarında "Doktor ve hastanelere ne kadar güveniyorsunuz ? Neden sorusunu soracağız.

Bunun alt soruları da olacak özel ve devlet ayrımı yaparsanız ne tür farklar var diye de soracağız.

Amacımız bu soruyu 10 ilçede 1.000 kişiye somaktır ...Tabi dediğim gibi Sponsor bulursak...

Dostlar Sağlığınız yerinde olmadı mı dünya sizin olsa bir anlamı yok

Eğitimciler der ki sağlıklçıları da, hukukçuları da biz yetiştiriyoruz.. O halde en önemli kurum biziz derler.

Bu yaklaşım yanlış da değil. Ama ben bu makalemde bu tür bir olayı irdelemeye girmeyeceğimden dolayı Sağlığın insan için çok önemli olduğunu ifade etmek isterim.

Zira son din olan İslam’ın sağlığı yerinde olmayanın dinen mesuliyeti yoktur der.

Ayrıca geçerli hukuk kanunları da aklı yerinde olmayanın cezai ehliyeti yoktur der.

Özetle sağlık deyip geçmeyelim ....

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı her sene özel hastanelerde denetim yaparak çok farklı (80'e yakın) kategorilerde hastanelere puan verdiği bir çalışmaya imza atıyor.

2017 yılı için Avrasya Hastaneler Grubu Zeytinburnu Yerleşkesi Yüz üzerinden 92 puan alıyor.

Yine en gelişmiş sağlık kuruluşlarının olduğu ülke standartlarında inşa edilen Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa Küçükköy yerleşkesi de düz hesap ile yüz üzerinde tam 98 puan alıyor.

Bu yüksek puanların alınmasında yeri süpüren emekçi dostlarımızın katkısı olduğu gibi ömrünü sağlık sektörüne adayan Avrasya Hastanelerinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Op.Dr.Hüseyin Urlu'nun rüyalarında bile sağlık sektörünü gördüğünü unutmamak gerektiğine inanan birisiyim.

İşte bu kurumun başarısının herkesin işini bilinçli ve zamanında yapması ile olabildiğini söylemek gerekir.

Urlu kardeşlerden, İbrahim bey, Ömer bey ve Battal Bey'in yanı sıra ailenin 3.kuşak temsilcileri olan Özgür Özmen'in, Av. İlkşan Urlu'nun, Can Deniz Urlu'nun çalışmalarını yakından gören ve gözetleyen birisi olarak bu başarının elleri ceplerinde gelmediğini bilen birisi olarak çalışan' a Allah'da verir kulda demek isterim.

Yani Puanlar ancak disiplinli bir çalışma sonucunda gelmiştir. Ayrıca alınan yüksek puanlar bütün çalışanların omuzlarına daha da ağır bir yük yüklemiştir.

Avrasya HastanesiTürkiye’de Sağlık ihracatında İlk 7 de

Günümüzde ülkeler arası savaşlar silah ile değil daha çok teknoloji ve ekonomi ile olmaktadır.

İşte böyle bir ortamda AVRASYA Hastaneler grubunun Sağlık Turizminde ülkemize en çok sağlık ihracatında döviz girdisi sağlayan ilk 10 hastane içinde 7. sırada yer alması ülke için sevindirici bir gelişme.

İddia sahibi olan Urlu ailesinin bu sıralamayı daha alt seviyelere çekmek için plan ve program yaptıklarını düşünüyorum.

Çünkü her basiretli iş adamı yöneticisi olduğu kurumunu daha ileriye götürmek adına yeni hedeflerin içinde olur.

Ayrıca Avrasya Hastanesi Zeytinburnu yerleşkesi tüm hizmet sektörünün içinde bulunduğu firmalar kategorisinde de ilk 500’e girerek 415. Sırada yer almıştır.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi'nin elinde ödül aldılar şevkleri daha da arttı

Ülkemizin ilk 500 kuruluşu içinde 415 sırada yer alan Avrasya Hastanesi Zeytinburnu Yerleşkesi'nin ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr.Hüseyin Urlu,Raffles İstanbul Otel'de gerçekleşen ödül gecesinde T.C Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci‘nin elinde aldı.

Zeybekçi yaptığı konuşmada "Hizmet sektörünün daha çok hizmet ihracatı yapmasını hedefliyoruz, bu 500 büyük kurum Türkiye Cumhuriyeti hizmet ihracatçılığının gelişmesinde, tercih edilebilirliğin artışında çok güzel başarılar elde ediyorlar, hepsini kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 

Avrasya Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Hüseyin Urlu 'da “Bu başarıyı Avrasya Hastaneler Grubunu tercih eden yerli- yabancı tüm hasta ve hasta yakınlarına, özverili hastane çalışanlarına ve doktorlarımıza armağan ediyorum” diyerek plaketini aldı.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner / 18 Aralık 2017