Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Avukat Turan Hançerli, yerel seçimde Avcılar‘dan yarışa girmeye hazırlanıyor. Etkinliklerine devam eden Hançerli, Avcılar’ın ‘unutulan’ semti Yeşilkent’te vatandaşlarla bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte vatandaşların şikayetlerini dinleyen Hançerli, ‘katılımlı belediyecilik’ vurgusunu yinelerken, “Belediye Başkanı olduğumda sizlerin memuruyum, işçisiyim ve çalışanıyım.” diye konuştu.

CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Adayı Turan Hançerli, Şenzade Düğün Salonu’nda Yeşilkent sakinlerinin sorunlarını dinledi. Vaatlerini sıralayan Hançerli çocukların, gençlerin, kadın ve yaşlıların ihtiyaçlarıyla tek tek ilgileneceklerini söyledi. Yeşilkent’in sosyal alan açısından diğer semtlere göre eksiklerinin bulunduğunu belirten Hançerli, “Yeşilkent’te 0-4 yaş arası 8 bin çocuğumuz var. Fakat semtimizde sadece 2 adet çocuk parkı bulunuyor. Yeşilkent’te çocuklarımızın güven içinde zaman geçirebilmesi için en az 10 parka ihtiyaç var. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

YEŞİLKENT, FİRUZKÖY VE TAHTAKALE’NİN İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK

Yeşilkent sakinlerinin yanı sıra Avcılar’ın farklı mahallelerinden gelen seçmenler Avukat Turan Hançerli’yi yalnız  bırakmadı. Katılımcı belediyecilik vurgusu yapan Hançerli, “Az konuşacağız, çok dinleyeceğiz ve daha çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Semt sakinlerinin sorularını yanıtlayan Hançerli, Yeşilkent’in imar sorunu için çözüm önerilerini sıraladı. “Yeşilkent, Tahtakale ve Firuzköy olmak üzere 3 mahallemizde imar sorunu var. İmar barışında Yeşilkentliler için özel bir düzenleme getiriliyor. Ancak, ödenmemiş cezası bulunan vatandaşlarımızın imar barışından yararlanmasını tavsiye ediyoruz. İmar planı bu haliyle Yeşilkent’in yüzde 80’ine ‘nereye giderseniz gidin‘ diyor. Biz yapılacak imar planının Yeşilkent, Firuzköy ve Tahtakale’de yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyacına göre düzenlenmesini savunuyoruz.” dedi.

İmar sorununun çözümü için İBB’yi işaret eden Hançerli, “İnşallah İmamoğlu ile Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız. Büyükşehir ile semt sakinlerinin ihtiyacı olan planı yapmamız kolaylaşır. Tahtakale içinse Belediye Başkanı olarak özel bir çaba sarf edeceğim. İstediğimiz sonucu alamazsak, katılımcı belediyeciğilin gereği olarak size geleceğiz. Gerekirse otobüslerle Büyükşehir Belediyesi’ne gidip derdimizi anlatacağız. Yine sonuç alamazsak eylem yapmaktan geri durmayacağız. Orada çadır kurmak gerekirse önce ben gidip çadırımı kuracağım.” dedi.

AVCILAR’IN ÇOCUKLARINI GELECEĞİN MESLEKLERİNE HAZIRLAYACAĞIZ

Yerel meselelerin yanı sıra genel sorunlarında değerlendirildiği Yeşilkent Buluşması’nda Turan Hançerli, belediye olarak gençleri geleceğin mesleklerine hazırlayacaklarını söyledi.

Belediye olarak oluşturacakları iki merkezle girişimci gençlerin önünü açacaklarını belirten Hançerli, şöyle konuştu:

“İhtiyaçlar ve buna bağlı olarak meslekler değişiyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlayacağız. Oluşturacağımız iki merkezle, iş kurmak ve para kazanmak isteyen girişimci gençlerimizin önünü açacağız. Başarılı olamayan gençlerimizin elini bırakmayacağız. Onlarla yapacağımız çalışmalarla yeni bir girişimde bulunabilmelerini sağlayacağız.” diye konuştu.

BİLGİNİN ANAHTARI GENÇLERİN ELİNDE OLACAK

Avcılar belediyesi bünyesinde oluşturularak bir  (Serbest Meslek Merkezi) Freelance Center’da gençlerle çalışacaklarını belirten Hançerli,“Gençlerimiz bugün bilgisayarları başında video montajı, tasarım, bilgisayar oyunu ve hatta gazetecilik yapabiliyor. Bu tür işleri başarabilen gençleri merkezde bir araya getireceğiz. Onlara çalışma ortamı, masa ve internet hizmeti vereceğiz. Ayrıca bu merkez içerisinde serbest çalışan gazeteciler için de bir bölüm yapacağız. Bu sayede Avcılar halkı Avcılar’da meydana gelen bir olayla ilgili ilk bilgiyi bu merkezdeki gençlerimizden alacak. Gençlerimizin haberi ulusal kanallarda yayınlanacak ve bundan para kazanacaklar.” dedi.

Editör: TE Bilisim