Yerel seçimde yüzde 52,13 oy oranıyla Avcılar Belediye Başkanı seçilen Turan Hançerli, akşam saatlerinde mazbatasını aldı. Vatandaşların yoğun desteğiyle eşiliğinde mazbatasını alan Turan Hançerli, CHP Avcılar İlçe Örgütü'ne gelerek teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Seçim kampanyası boyunca kendisini destekleyen tüm Avcılarlılar'a teşekkür eden Hançerli, 'Yeni hayallere yelken açıyoruz. Şimdiye kadar kurduğunuz tüm hayalleri büyütün. Avcılar'ı İstanbul'un en güzel ilçesi yapacağız.' dedi.

Avcılar’da oyların yarısından fazlasını alarak Belediye Başkanı seçilen Hançerli, İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve CHP Avcılar İlçe Örgütü Başkanı Hasan Şeker ile Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelerek mazbatasını aldı. Ardından kendisini destekleyen yüzlerce vatandaşla birlikte Marmara Caddesi'ni yürüyen Hançerli, ilk kez Avcılar Belediye Başkanı olarak vatandaşları selamladı.

Daha büyük hayaller kuracağız

CHP Avcılar İlçe Örgütü'nde düzenlenen törende konuşan Hançerli, 31 Mart seçim sonuçlarının bir değişim hareketi başlattığını belirterek, 'Artık ayrımcılığın olmadığı, herkesin mutlu ve huzurlu olduğu bir Türkiye'ye daha yakınız.' dedi.

Turan Hançerli teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

" Artık ayrımcılığın olmadığı, herkesin mutlu ve huzurlu hissettiği bir Türkiye'ye daha yakınız artık. Ekrem Bey'in kazanmasına en çok Bağcılar ve Esenler sevinsin diyorum. Yıllardır Avcılar'a hizmet etmeyen İBB, Bağcılar'a ve Başakşehir'e de hizmet etmedi. Ekrem İmamoğlu ile Başakşehir ve Bağcılar da kurtulacak.

Bunu yapanları unutmayacağız

Seçim sürecinde CHP yönetimi tarafından aday gösterilmedikleri için DSP sıralarından seçime katılan 'eski CHP'li küskünlere' tepki gösteren Hançerli, 'Bunu yapanları unutmayacağız' dedi.

"Silivri'yi Türkiye genelindeki bir komplo nedeniyle kaybettik. Bu süreç için elbette ki kötü söz söylemeyeceğiz ama bunu yapanları da unutmayacağız. Eğer böyle bir süreç olmasaydı, Ekrem İmamoğlu çok rahat şekilde kazanacaktı. Fakat merak etmeyin, biz mazbatamızı aldık ve rahatladık demeden; Ekrem İmamoğlu için mücadelemizi sürdüreceğiz. Oylarımızı korumak için gece ve gündüz 24 saat ilçe seçim kurullarında nöbet tutuyoruz. İhtiyaç olursa, sizden de destek istiyoruz."

Konuşmasının sonunda kampanyasına destek veren CHP İlçe Örgütü'ne ve gönüllülere teşekkür eden Hançerli, Avcılar'ı İstanbul'un en güzel ilçesi yapmak için çalışacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim