Avcılar Belediyesi Firuzköy Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Canan Mırık, diğer ilçe belediyelerinin başkan yardımcıları ve sosyal hizmetlerle ilgili birim müdürleri katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Toplantıda ilçe belediyeleri tarafından yapılan sosyal içerikli çalışmalar ve hizmetlere ilişkin mevzuat ve sunulan hizmetler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Başkan Dr. Toprak Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla Çalışıyoruz

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak toplantıda yaptığı konuşmada;“Sosyal Belediyecilik anlayışımızla Avcılar Belediyesi olarak, dezavantajlı gruplar içerisinde gördüğümüz, çocuk, genç, kadın, yaşlı ve engelliler başta olmak üzere her kesimin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Avcılarlı hemşerilerimizin ihtiyaç duydukları her an yanlarında olabilme adına yürüttüğümüz titiz çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Sosyal Belediyeciliğin en önemli köşe taşı yerel demokrasiyi kurum ve kurallarıyla hayata geçirmek olduğunu belirten Başkan Dr. Toprak; “Kamu kaynaklarının kadınların, çocukların, engellilerin, gençlerin, yaşlı ve yoksunların toplumsal yaşama eşit yurttaşlar olarak katılmaları için harcanması ile olacaktır. Avcılar ilçemiz, sosyal ve kültürel projelerimizle mutlu ve huzurlu yaşadığı bir kent olmayı hedeflemektedir” dedi. Konuşmasının devamında Avcılar Belediyesi’nin Sosyal Belediyecilik anlamında bir çok alanda sunduğu sosyal içerikli hizmetlerden bahseden Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak; “Çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, emekli va yaşlılarımıza, engellilerimize yönelik sosyal içerikli projeler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Aşevi başta olmak üzere yoksul ve düşkünler için afet yardımı, asker ailelerine müracaatları halinde yardım, hasta ve yatalak durumda olanlara yardım, gıda yardımı ve taziye hizmetleri gibi sosyal yardım ve destek hizmetleri sunuyoruz. ‘Avcılar’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek’ söylemiyle hizmete sunduğumuz Aşevimiz aracılığıyla, kimsesiz, hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapamayanların evlerine günde 3 çeşit sıcak yemek bırakılıyor. Yılın 365 günü gerçekleştirilecek bu hizmetle ihtiyaç sahiplerinin adreslerine yemekleri günlük sıcak koruma özellikli sefer taslarıyla dağıtımı gerçekleştiriliyor. ” şeklinde konuştu.

Aşevi ile Danışmanlık ve Takip Merkezi’ne Ziyaret

Avcılar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından diğer ilçe belediye başkan yardımcıları ve sosyal yardım işleri müdürleri, Avcılar Belediyesi’nin Türkiye’de bağımlılıkla mücadele konusunda bir ilk olma özelliği taşıyan Avcılar Belediyesi Danışmanlık ve Takip Merkezi ile ‘Avcılar’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek’ söylemi ile hizmete sunduğu Avcılar Belediyesi Aşevi’ni ziyaret ettiler. Ziyarette Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Canan Mırık Danışmanlık ve Takip Merkezi ile Aşevi’nde sunulan hizmetler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim