CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmalarının bugünkü mesaisini, Avcılar'da bir düğün salonunda gerçekleştirilen ''Erzincanlılar Buluşması'' ile noktaladı. Salonu hınca hınç dolduran yaklaşık 2 bin Erzincanlı vatandaş, İmamoğlu'na büyük sevgi gösterilerinde bulundu. İmamoğlu salona girdiği sırada bütün cep telefonları kayda geçti. İmamoğlu, salona, vatandaşların yoğun ilgisi altında, zorlukla girebildi. Vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek birbirleriyle yarıştı. Yoğunluk nedeniyle birçok vatandaş, etkinliği ayakta izlemek zorunda kaldı. 

''Umut, her şeyin ilacı''

CHP Avcılar Belediye başkan adayı Turan Hançerli ile Başakşehir Belediye başkan adayı Abdülhadi Akmugan'ın da eşlik ettiği İmamoğlu, ''Mert ve 24 ayar olan, memleketin yiğit evladı, sevgi adamı'' anonsuyla mikrofona çağrıldı. İmamoğlu, ''Dünyanın en güzel sözlerini bana ithafen söylemeniz beni çok onurlandırdı, gururlandırdı'' sözleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi: ''İstanbul, çok ilginç bir seçime doğru gidiyor. Bu şehrin ve ülkenin, başka bir döneme, başka bir zaman dilimine adım atması gerekiyor. Bazı milletler, bazı sıkıntılı durumları aşamayabilirler. Bizim toplumumuz, bunları aşacak genetik kodlara sahip. Umutsuz olmayalım. Umut, her şeyin ilacı.''

''Dilim, tamamen organik''

''3,5 aydır bir süreç yürütüyorum'' diyen İmamoğlu, ''Bu süreçte, çok önemli bir şey yaptım. Başladığımız günden bugüne kadar, pozitif dil kullandım. Bu, güzel ve kucaklayıcı dil, inanın kurgulanmış, stratejik bir kampanya dili değildir. Bu dil, bizatihi benim dilimdir. Hayatım boyunca ne varsa özümde, sözümde sizinle buluştum. İçerisinde hiçbir şekilde, katması, şusu busu yok. Tamamı organik. Özüne dönersek anamdan, babamdan geliyor, onu söyleyeyim. Okuyan, araştıran, hayatı boyunca öğrenmeyi ilke edinmiş bir insanım. Her zaman okuyorum. Ders çıkarıyorum. Bazen bir çocuk geliyor, bana hayatımın dersini veriyor. Bazen bir vatandaş geliyor, bana o kadar güzel cümleler kuruyor ki, aklımın köşesinden bile geçmemiş. Dünyanın en güzel şeyi öğrenci olmak. Herkese tavsiye ediyorum'' şeklinde konuştu. 

''Size, gerçek demokrasiyi yaşatacağım.''

''Bu toplum, ne istiyor İstanbul'dan?'' sorusunu yönelten İmamoğlu, yanıtı da kendisi verdi: ''Toplum, en önce huzur istiyor. Aynı şeyleri ailemle konuşuyoruz. Toplum, huzursuz. Toplum kavga istemiyor. Toplum bu kadar siyaset konuşulsun istemiyor. Memleket yoruldu. Bize, 5 yılda 7 seçim yaptırdılar. Bu toplumda yorgunluğun en yoğun hissedildiği yerler, yereldedir. İstanbul'da huzur bulduğumuz ilçelere bakalım. Odağına insanı koyan ilçelere bakalım, bunlar mevcut iktidarın tam karşısında duran CHP'li belediyeler. Bu bir tesadüf değil. 39 ilçeyi dolaşan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. İstanbul, gerçekten büyük sıkıntıda. Başka bir dönem başlatmalıyız. Koca İstanbul tarihinde, denizdeki bir kum tanesi kadarız. Dünya tarihine de sorumluyuz. Dostlukla, iyi niyetle bu sürece talibim. Herkese önce umudu anlattım. Gülümseyelim dedim. Son 15 gündür, bütün meydanlar gülümsüyor. İstediğimiz yere vardık. Türkiye'nin tüm şehirlerinde bu kötü gidişe dur demeliyiz. Biz, 2024'e kadar yetki alalım ve yarışalım. İstanbul'u çok iyi yöneteceğiz. Bu şehirde çocukları eşitleyeceğiz. Dinleyen bir yönetici olacağız. Rakiplerimle ilgili konuşmam. Bana, bu şehirde oy veren ya da vermeyenlerin, kazandıktan sonra 16 milyon insanın yetkilisi Ekrem İmamoğlu olarak, benim talimat alacağım bir yerim yok. Ama diğerlerinin var. Bu şehrin 16 milyon insanından talimat alan bir belediye başkanı olacağım. Size, gerçek demokrasiyi yaşatacağım.''

Bazı vatandaşlar, İmamoğlu'nun konuşması sırasında ağladı. Küçük bir çocuk, İmamoğlu'na, konuşmasının sonunda çiçek verdi. Erzincanlılar, İmamoğlu'na, Atatürk portresi ile birlikte, CHP adayının resminin nakşedildiği bakır tabak hediye edildi. 

Editör: TE Bilisim