Türkiye’de ilk kez Avcılar Belediyesi tarafından uygulanan, bağımlılık deneyimi yaşamış kişiler, psikologlar ve bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişi ile birlikte mücadele ettiği C4 disiplin sistemini devam ettirme protokolünü Başkan Toprak tarafından imzalandı. 

Amerika ve Avrupa’da yaklaşık 35 senedir uygulanan bu iyileştirme metodu ile bağımlıların tedavileri sonrasında sosyal hayatlarına destek sağlanarak iyileştirme gerçekleşmesi hedeflenmektedir.  Bu sistem sayesinde madde bağımlılığından kurtulmuş iyileştirme rehberleri öncülüğünde tekrardan bağımlı hale gelinmemesi için danışmanlık hizmeti verilmekte.
Avcılar’ın Doktor Başkanı; yaklaşık 1000 kişiye hizmet vererek toplumsal hayata kazandırdık.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir’ sözünü hatırlatarak, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan ve suçtan uzak kalmaları için belediye olarak görevimizin daha ilk ayından itibaren onların donanımlarını ve özgüvenlerini artıracak projelerimizi başlattık. Madde bağımlılığı ile mücadele için Avcılar’da ‘Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi’mizi 2015 yılında açtık. 3 yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 1000 kişiye hizmet vererek toplumsal hayata kazandırdık. Her Perşembe günü aileleri ile birlikte tedavi amaçlı toplantılarımız devam etmekte. Gençlerimize ve ailelerine eğitim, rehberlik, yaşam koçluğu, psikolojik danışmanlık hizmeti sunarak, sosyal hayatta başarıyı elde etmelerini yardımcı oluyoruz.

Avcılar Belediyesi olarak gençlerimiz için umut olmayı planlıyoruz.

Madde bağımlılığı tek başına çözülemeyeceğini, ailenin ve toplumun bağımlı kişiyi mücadelenin gücüne sevgi, umut ve sosyal hayatta başarıyla taşıyabileceğini vurgulayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; Çocuklarımız ve gençlerimiz gün geçtikçe yalnızlaşmakta ve buna bağlı olarak kötü alışkanlıklarla tanışarak bu eylemlere bağımlı hale gelmektedir. Tüm toplumu ilgilendiren bağımlılık sorunun çözümünde, Avcılar Belediyesi olarak gençlerimiz için umut olmayı planlıyoruz. Buraya gelen kişiler isimleri her türlü bilgileri saklı kalacak. Topluma yeniden kazandırmak için uzmanlarımız Dünya’da 40 yıldır uygulanan bu sistem ile birlikte bağımlılıkları yok etmeye çalışacağız. ’ifadelerini kullandı. 

İyileşytime vakfı, kurucuları hizmet anlayışıları, 12 basakamk geleneği hizmet anlaıyışı ve şimdi iyileşmek isteyenlere destek olmalıyım. Yürütmeye çalıştıkları sitem terkaradan toplumsal hayata dönmek, sadece pskilolojl görüşsün sonra sürdürebilir bir rehabilitasyopn sitemi. İlk kez avcılarda uygulandı. Türkiye için yeni bir sistem. 

Temiz kalma ve iyileşme süreci bir şekilde bırakılayorç amaç temiz bir hayat. Tüm sosyal ve eğitim ihtiyaçları biz sadece tedavi etmiyoruz iyileştiriyoruz. Toplumun insanalra bakış acısını değiştirmek. Ön yargıları kırmak. İyileşme rehberi tüm günlük yaşamı sağlayan birisi var. Takip yapılması. Sadece kullanması bırakması önemli değili sosyal ve tüm ihtiyaçlarını iyileştiemyi hedefleyen bir çalışma. 

6 ülkede, 35 senedir eğitimler yapıyolar. İstanbul toplumsal gelişim derneği ile birlikte bu derneği destekleriyor. Sürdülebilir eğitim. Türkiye temsilcisi operasyon direktörü çiğdem sönmez. 

Editör: TE Bilisim