Avcılar Belediyesi’nin içinde bulunduğu mali zorlukları aşmak için Başkan Turan Hançerli’nin göreve gelir gelmez başlattığı tasarrufa dönük uygulamalar şimdiden meyvelerini vermeye başladı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

2 Ayda 4 maaş ödendi

Hançerli göreve başladığı günden bu güne geçen sürede ortaya çıkanolumlu tablo, tasarruf politikalarının işe yaradığını gösteriyor. Uygulanan tasarruf politikaları,personel maaşlarına da yansıdı. Turan Hançerli, göreve gelmesinin ikinci ayı itibariyle belediye personeline 4 maaş ödemesi gerçekleştirdi.

Tasarruf halka hizmet olarak dönüyor

Beş müdürlüğü kapatarak şeflik düzeyine düşüren Hançerli, kapatılan müdürlüklerden kalan bütçeleri halka hizmet olarak yansıtmak için yoğun bir çalışma başlattı. Sosyal yardımlar kapsamında, gelir düzeyi düşük olan Avcılarlı vatandaşlara yönelik yeni projeler geliştiren Hançerli,vatandaşların temel ihtiyaçlarını anlaşmalı marketlerden karşılayabilmeleri için alışveriş kartlarınınve Ramazan ayında temel gıdalardan oluşan paketlerin dağıtılması gibi çalışmaları hayata geçirdi.

‘Halkın kaynaklarını israf edemeyiz’

Lüksten kaçınacağını her fırsatta dile getiren Turan Hançerli, lüksmakam araçlarınıkaldırarak bu konuda da önemli bir adım attı.

Tasarrufa yönelik uygulamaların süreceğini vurgulayan Hançerli, “Belediyenin kaynakları Avcılar halkınındır. Avcılar halkının kaynaklarını israf edemeyiz. Göreve gelir gelmez israfı ortadan kaldıran, tasarruf tedbirlerini uygulayan bir yönetim anlayışını ortaya koyduk. Ve gördük ki kısa sürede olumlu dönüşler oldu. Bu anlayışımızı geliştirerek sürdüreceğiz. Avcılarlı vatandaşlarımıza daha iyi hizmet götürebilmek için tedbirlerimiz devam edecek”dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim