Sosyal Belediyeciliğimizin standartlarından biri olan “Genç Dostu” belediyeciliğimiz gereği, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda hizmetlerimizi sürdürüyoruz diyen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Bir ülkenin geleceği gençlerdir. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak spor, sanat ve kültür projelerimizin yanında, Türkiye’de bir ilk olan ‘Avcılar Belediyesi Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi’mizde Avcılar’da madde bağımlılığına karşı yoğun ve etkili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Avcılar Belediye Başkan Dr. Handan Toprak Benli madde bağımlılığının bütün toplumu ilgilendiren bir sorun olduğunu belirterek; “Biz göreve geldiğimizde toplumda acilen çözülmesi gereken iki önemli sorununa dikkat çekmiştik. Birisi madde bağımlılığı, ikincisi de kadına yönelik şiddet konusuydu. Biz bu toplumsal problemleri tıpkı hekimlikte olduğu gibi önleyici, koruyucu, tedavi ve rehabilitasyon kategorize edip bunlarla ilgili projelerimizi hayata sunduk.

Gençlerimizi sanata yöneltmek için konservatuarımızı ve spora yöneltmek için Spor İşleri Müdürlüğümüzü kurduk. Bu aktivitelerin genç yaşlardaki işlevi ve önemi bilimsel verilerle de ortaya konmuştur. İstanbul’un 5. Spor Lisesi’ni Avcılar’da yapacağız. Gençlerimiz okul dışında sanat ve sporla ilgilenir, bu alanlarda kendilerine hedefler koyarlarsa, madde bağımlılığı ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak kalırlar. Donanımları ve özgüvenleri artmış güçlü, sağlıklı ve erdemli bireyler olarak hayata atılırlar. Avcılarda çocuklarımız sanatın ve bilimin ışığında ilerliyorlar” dedi.



Konuşmasının devamında bağımlılığın ömür boyu süren bir sorun olduğuna vurgu yapan Başkan Dr. Toprak; “Bağımlılık ömür boyu sürer. Tedavinin ardından bile bir süre sonra belirli bir stres ve problemle karşılaştığında, bağımlının ilk başvuracağı nesne maddedir. Bu bakımdan madde bağımlılığıyla mücadele konusunda tedavinin tüm halkalarını tamamlamak gerekmektedir. Biz bu noktada uyuşturucu ve madde bağımlılığının tedavi ve takibiyle ilgili olarak Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Avcılar Belediyesi Bağımlılık Takip ve Tedavi Merkezi”mizi kurduk. Merkezimizde gençlerimiz ve ailelerine eğitim, rehberlik, yaşam koçluğu, psikolojik danışmanlık hizmeti sunarak, sosyal hayatta başarıyı elde etmelerini sıkı bağlarla sağlamayı hedefliyoruz. Burada yapılan çalışmalarının sonuçlarını bilimsel olarak değerlendirip, bu sonuçları bu alanda çalışma yapan kurumlarla paylaşacağız” dedi.

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, gençlerin donanımları ve özgüvenleri artmış güçlü, sağlıklı ve erdemli bireyler olarak hayata atılmalarına yönelik projelerin devam edeceğini söyledi.

Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sanat atölyesini de ziyaret ederek, öğrencilerin el becerileri ile hazırladıkları birbirinden güzel çalışmaları inceleyen Başkan Dr. Toprak, öğrencelere başarılar diledi.


Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)


Editör: TE Bilisim