“Engelsiz Yaşam Pikniği”nde engelli çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “‘Sosyal Belediyeciliğimizin’ standartlarından biri olan, ‘Engelli Dostu’ Belediyeciliğimizin gereği, Avcılar’da yaşayan engelli hemşehrilerimizin hayatın her alanına katılmaları yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi



Avcılar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü organizasyonu ile Avcılar Gümüşpala Paşaeli Parkı’nda yapılan engelli çocuklar ve ailelerinin katıldığı “Engelsiz Yaşam Pikniği”nde, kendileri için hazırlanan oyunlar ve aktivitelerle keyifti saatler geçiren çocuklar mangal keyfi de yaptılar. Pikniğe ulaşımları belediye tarafından sağlanan ailelere ayrıca çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “dezavantajlı gruplar” arasında nitelendirdiği engelliler için belediye bünyesinde başlatılan projelere değindi. Başkan Dr. Toprak Benli, “Avcılar’da yaşayan engellilerimiz için belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelli Koordine merkezi aracılığıyla, sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam ve hukuki haklar konusunda danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Gündelik yaşamlarını kolaylaştıracak sosyal yaşama uyumlarını sağlayacak üretim sürecine dâhil olmalarının önünü açacak çeşitli faaliyetler yürütüyoruz.
Ulaştırma Müdürlüğümüzün hizmetleri doğrultusunda Avcılar’da yaşayan engelli çocuklar ve gençlerin, ücretsiz servis imkanı ile rehabilitasyon merkezleri ve spor tesislerine ulaştırılması sağlanmaktadır. Ayrıca engelli çocukların eğitim kurumlarındaki sınavlara katılmaları için de servis imkânı sunulmaktadır.
Engelli vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti sunulmakta olup, yine evde kuaför hizmetleri verilmektedir. Engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye dağıtılması yönündeki çalışmalarımız sürmektedir. Beyaz baston ve işitme cihazı başta olmak üzere medikal cihaz ve gerçeklerin dağıtımı yapılmaktadır. Belediye ana binadan başlayarak merkez cadde üzerinde görme engelliler için oluşturulan sarı şeritlerin yapım çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Avcılar’da yaşlı ve engelliler için, Yaşlı ve Engelli Konuk Evleri’nin hizmete açılacağını ifade eden Başkan Dr. Handan Toprak Benli, “Avcılar’da özel çocukları bulunan, yaşı ilerlemiş ailelerimiz var. Bir süre sonra bu kişilerde bakıma muhtaç olacak ve engelli çocuklarına bakamaz hale gelecekler. Bu merkezimiz de bu ailelere de hizmet vereceğiz. Ayrıca, kadını özgürleştirme ve sosyal hayata katma projesi kapsamında da çalışmalarımız sürüyor. Kadınlar bakmakla yükümlü olduğu yaşlısı ve engellisini, yaşlı ya da engelli konuk evine bırakarak, sabah işine gidecek, akşam da gelip alacak. Burada engelli bireylerimizin güzel havada eğlenmelerini sağlamanın ve birbirleriyle kaynaşmasını görmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman onların yanındayız. Avcılar’da yaşayan engelli hemşehrilerimizin sosyal hayata katılmaları yönünde çalışmalarımız ve projelerimiz sürecektir” diye konuştu.

Başkan Dr. Toprak ayrıca, işitme engelli vatandaşlar için Türk Telekom işbirliği ile “Engelli İletişim Hattı”nı kuracaklarını, engelli vatandaşların verilecek kodu tuşlayarak belediyeye mesaj bırakabileceklerini, görme engelli vatandaşlar içinde “trafik ışıklarında sesli geçiş” uygulaması ile iletişim ve ulaşımda engeli ortadan kaldıracak hizmetleri sunacaklarını söyledi.

Kendilerine verilen değer karşısında mutluluklarını gizleyemeyen engelli vatandaşlar, düzenlenen pikniğin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, hayatı kendileriyle her alanda paylaşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye teşekkür ettiler.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)


Editör: TE Bilisim