2-7 Haziran Çevre Haftası kapsamında “Dünya Çevre Günü” dolayısıyla, çevre duyarlılığının artırılması amacıyla Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, Marmara Caddesi başlangıcından Belediye Meydanı’na kadar öğrenci ve halktan oluşan kalabalık bir grupla yapılan Çevre Yürüyüşü ile başladı. Yapılan kortej yürüyüşünün ardından Belediye Meydanı’nda yapılan etkinlikte çevre içerikli programlar gerçekleştirildi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Çevreye Verilen Zarar, Geleceğimize Verilen Zarardır

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı konuşmada, çevre ve doğanın insanların dışında bütün canlılar için büyük öneme sahip olduğunu belirterek; “Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, mevcut olan tüm değerleri ile birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir. Çeşitli nedenlerden dolayı çevrenin tahrip edilmesi ve kirletilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkilemekte ve gelecek nesillerimiz için büyük tehlike oluşturmaktadır. Çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve çevreyi korumak, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin önemli görevlerinden olmalıdır. Unutmayalım ki çevreye verilen zarar, geleceğimize verilen zarardır. Onun için geleceğin çevre kahramanları siz çocuklar olacaksınız, sizler birer kahramansınız. Çevremizi koruyup güzelleştirdikçe, yaşanılabilir alanlar arttırdıkça hepimiz daha mutlu olacağız” dedi.

Dünya Çevre Günü Renkli Etkinliklerle Kutlandı

Başkan Dr. Handan Toprak Benli’nin konuşmasının ardından Dünya Çevre Günü için hazırlanan etkinlikler kapsamında, Cihangir İlkokulu tarafından geri dönüşüm maddeleri kullanılarak hazırlanan giysilerden oluşan, geri dönüşüm defilesi sunuldu. Avrupa Bölgesi’nde düzenlenen atık pil toplama yarışmasıyla, Türkiye’de 192 okulun katıldığı Eco Schools yarışmasında 1. olarak Yeşil Bayrak ödülü alan Gülümse Yuva Anaokulu’nun etkinlikte sergilediği gösteriler katılımcılar tarafından büyük beğeni ile izlendi. Avcılar Belediyesi Çoksesli Gençlik Korosu’nun sunduğu müzik dinletisi ile devam eden etkinlikler, Avcılar Belediyesi Halk Oyunları gösterisiyle son buldu.

Etkinliklerin ardından düzenlenen ödül töreninde, Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “Doğanın doktoru sensin, atıkları geri dönüştürmeye ne dersin?” sloganıyla ilçe genelinde tüm okullarda başlatılan atık pil toplama kampanyasına destek olan öğrencilere hediyeleri Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli tarafından takdim edildi.

Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüten Cihangir Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan oyuncaklardan oluşan sergi katılımcıların ilgisini çekti.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)





Editör: TE Bilisim