Suriye’ de meydana gelen olaylardan ötürü Türkiye’ye sığınan ve ardından İstanbul’un Avcılar bölgesinde yaşamaya başlayan Suriyeliler için verdiği uyum eğitimleri ve çocuklar için verilen eğitim seminerleri ile ön plana çıkan Avcılar Belediyesi, örnek projelerde yer almaya devam ediyor.


SOKAKTAN OKULA


Avcılar ilçesi genelinde, Avcılar Belediyesi,  Avcılar İlçe Güvenlik Müdürlüğü Çocuk Şube, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Avcılar Kaymakamlığının da içinde yer aldığı proje dahilinde Suriyeli çocukların sokakta mendil satmak yerine okullarda okuması için çalışmalar yapılmıştı. Avcılar’da el ele veren Kamu Kurumları sayesinde Suriyeli çocuklar okullara kavuşurken, aynı zamanda da giyim ve yiyecek gibi temel ihtiyaçları karşılanmış, kırtasiye malzemesi desteği de sağlanmıştı.


YARIYIL TATİLİ EĞLENCELİ BAŞLADI


Bu kapsamda da Suriyeli çocukları yarıyıl tatillerinde de unutmayan Avcılar Belediyesi ortak proje dahilinde Başkan Dr. Handan Toprak Benli öncülüğünde, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığı ile çocuklara 2016- 2017 eğitim yılının yarıyıl tatili dolayısıyla hediye dağıttı. Avcılar İlçe Kaymakamı Hulusi Doğan’ın da katılımı ile Denizköşkler Mahallesi Atatürk Ortaokulunda Suriyeli öğrencilere hediyeleri takdim edildi.


Başkan Dr. Handan Toprak Benli yaptığı konuşmasında; “ Geleceğe yapabileceğimiz en büyük yatırımın erdemli, özgüvenli bireyler olarak yetişmiş çocuklarımızdır. Ülkemizde misafir edilen Suriyeli çocukların Laik rejime düşman olarak değil, insanlığa faydalı birer birey olarak; bilimin, sanatın ve sporun ışığında ilerleyecekleri eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilisim