Avcılar Kent Konseyi 1 Kasım genel seçimleri öncesi, siyasi parti temsilcileriyle bir toplantı düzenleyerek, kent kirliliğine karşı ortak karar aldılar.

Avcılar Kent Konseyi önerisiyle Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Teras Cafe’de gerçekleşen toplantıya Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, Kent Konseyi Genel Sekreteri Turgay Halisçelik, CHP İlçe Başkanı Av. Yüksel Can, HDP İlçe Eş Başkanı Maşuk Sami, DSP İst. İl Disiplin Kurulu Sekreteri Selehattin Bezcioğlu, Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Yaman, Demokrat Parti İlçe Başkanı Serdar Ural, Saadet Partisi’nden Enes Demir ve MHP İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, 1 Kasım genel seçimleri öncesinde siyasi partilerin seçim kampanyalarında çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek; “Özellikle tanıtım kampanyalarında, bayrak, afiş, poster gibi tanıtım çalışmaları yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmaların belli ölçülerde çevre kirliliğine ve görüntü kirliliğine yol açmayacak şekilde sadece ilçe başkanlıkları ve irtibat büroları çevresinde yürütülmesini önemle öneriyoruz. Hem milyarlarca TL’ye mal olan bu çalışmalardan tasarruf etmek, hem de kirliliğine son vermek açısından partilerimizin bu konuda ortak karar olmalarını diliyoruz. Halkımızın genel duyarlılığı da bu yöndedir. Halkımızdan aldığımız uyarılar sonucunda, biz Avcılar Kent Konseyi olarak bu daveti siyasi partilerimize yaptık. Böylesine bir kararın alınması ayrıcalıklı bir ilçe olan Avcılarımızı İstanbul’da daha ön plana çıkarılacaktır. Avcılar’ın barışın, kardeşliğin, dayanışmanın huzurun kenti olması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluğunu bizimle paylaşıp toplantımıza katıldığınız için Avcılar Kent Konseyi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda siyasi partiler görüşlerini belirtilirken, Avcılar Kent Konseyi’nin seçim çalışmalarında görüntü kirliliği olmaması için önerisi bütün siyasi partiler tarafından kabul edildi
Editör: TE Bilisim