Başlatılan kampanya ile Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından evcil ve sokak hayvanları kuduz hastalığına karşı aşılanacak.

İstanbul Times Haber Merkezi


15 Mayıs – 15 Temmuz tarihleri arasında hafta içi 13.00 ve 15.00 saatleri arasında ücretsiz uygulanacak aşı kampanyasından faydalanmak isteyen vatandaşlar Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 694 53 95 numaralı telefonunu arayarak bilgi alabilirler.

Hayvan sahiplerinin koruyucu önlem olarak 5199 sayılı kanun gereği kedi ve köpeklerine her yıl kuduz aşısı yaptırmaları gerektiğini belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Minik hayvan dostlarımızı kuduz hastalığından korumanın en etkili yolu kuduz aşısı yaptırmaktır. Kuduz, bütün sıcakkanlı hayvanlarda ve insanlarda görülen ölümcül bir hastalıktır. Avcılar genelinde kuduz aşısı çalışmamız, vatandaşların sahip oldukları evcil hayvanlar ve sokaktaki minik dostlarımıza ücretsiz olarak uygulanacaktır. Aşılama kampanyası ile kuduz riskini ortadan kaldırmayı ve ilçemizdeki minik dostlarımızı kuduz yönünden kontrol altına almayı amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)







Editör: TE Bilisim