Avcılar Belediye Konservatuarı 1. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 5 Haziran Cuma günü saat 19.00’da Avcılar Kültür Sanat Parkı’na yerleştirilen Türkiye’nin kültür mirasına büyük katkıları olan on heykelin tanıtımı ve açılışı yapılacak.

İstanbul Times Haber Merkezi


Açılışın ardından saat 19.30’da Barış Manço Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilecek Kokteylin devamında saat 20.00’da Barış Banço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde Avcılar Belediyesi Konservatuarı Yılsonu Gösterisi sunulacak.

Avcılar Belediyesi’nden Türkiye’nin Kültür Mirasına Katkı

Avcılar Belediye Konservatuarı’nın yılsonu gösterisinden önce 5 Haziran Cuma günü saat 19.00’da heykeltıraş Dağhan Yürürler tarafından yapılarak Avcılar Kültür Sanat Parkı’na yerleştirilen Aşık Veysel’den Yaşar Kemal’e, Adile Naşit’ten Nazım Hikmet’e Türkiye’nin kültür mirasına büyük katkıları olan, Halide Edip Adıvar, Leyla Gencer, Neriman Altındağ Tüfekçi, Edibe Sulari, Abidin Dino ve Ahmet Arif gibi 10 büyük sanatçıya ait heykellerin tanıtımı ve açılışı yapılacak. Türk Sinemasının değerli ismi İlyas Salman ile yazar ve sanatçıların yakınlarının da yer alacağı etkinlikte, katılımcıları Avcılar Belediyesi Konservatuarı öğrencilerinin sunacağı mini gösteri karşılayacak.

Avcılar Belediyesi Konservatuarı’ndan Yılsonu Etkinlikleri


Bir yılı geride bırakan Avcılar Belediye Konservatuarı, tüm yıl boyunca Halk Oyunları, Tiyatro ve Müzik bölümleriyle yoğun bir eğitim sürdürdü. Verilen bu emeğin ve paylaşılan sanatla dolu saatler sonucu ortaya konan ürünlerin sunulacağı yılsonu etkinliği zengin bir içerikle seyircilerle buluşuyor. 05 Haziran Cuma günü saat 19.30’da Barış Manço Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilecek Kokteylin ardından, aralarında Yücel Paşmakçı, Arif Sağ ve Erdal Erzincan gibi akademisyen ve usta sanatçıların bulunduğu uzman eğitim kadrosuyla yüz öğrenciye sanat eğitimi veren konservatuar, halk müziğinden Romeo ve Jüliet performansına, pantomimden ritim şova birçok sanatsal rengi bu gösteride seyircilerle buluşturacak.

Her yaş ve halkın her kesimi için ücretsiz sanat etkinlikleri sunan Avcılar Belediyesi, konservatuar bünyesinde yer alan ve Avcılar’ın 10 mahallesinden kadınların oluşturduğu “Binbir Çiçek Kadın Korosu”nun Mart ayında verdiği 2 dev konser Türk ve dünya basınında geniş yer bulmuştu. Son olarak Avcılar Belediyesi Konservatuarı Çoksesli Gençlik Korosu Ankara’da bu yıl yirmincisi düzenlenen Türkiye Korolar Şenliği’nde “En İyi Halk Müziği Yorumlama” ödülüne layık görüldü.

Kültür ve Sanat Şehri Avcılar

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, İstanbul’da büyükşehir de dahil, 40 belediye arasında tek belediye konservatuarına sahip olduklarını belirterek; “Göreve gelir gelmez, ‘her genç bir müzik aleti çalacak ve bir sanat dalıyla uğraşacak’ sloganı ile yola çıktık. Önce Orkestra Müdürlüğü’nü ardından Avcılar Belediyesi Konservatuarı’nı kurduk. Konservatuarımızda, hocaların hocası Yücel Paşmakçı ve Arif Sağ ile değerli sanatçı Erdal Erzincan öğrencilerimize ders vermektedir. Böylece, Konservatuarımızda üç kuşak bir arada, dördüncü kuşağı da yetiştiriyoruz. Bilgi sanat ve spor insanlara güç, özgürlük ve erdem kazandırıyor. Sosyalleşen bir gençlik yaratmak istiyoruz. Avcılar’da gençlerimizin okul sonrası donanımlarını artırmak, çocuk genç ve yetişkinlerimize sanatı sevdirmek, ruhen ve sosyal yönden sağlıklı olmalarına katkı sunmak için çalışmalarımız sürmektedir.
Konservatuarımızın 5 Haziran’da gerçekleştireceği yılsonu gösterileri ve gösteriden önce Avcılar Kültür Sanat Parkı’na yerleştirilen Türkiye’nin kültür mirasına büyük katkıları olan on büyük sanatçımıza ait heykellerin açılışına tüm halkımız davetlidir” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim