Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar Belediyesi Bağımlılık Rehabilite ve Danışmanlık Merkezi’ni ziyaret ederek yeni uzman ekiplerin görev iş dağılımı ve tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Hizmete sunulan merkezde, Faruk Güneş ve Sera Scannell Bakım Koordinatörü olarak, Ayşe Didem Koç ve Müge Giray Psikolog olarak görev yapacak. K.Naciye Çitil ise Klinik Direktörü olarak görev yapacak. Exuser ve Bağımlılık Danışmanı Çiğdem Sönmez’de merkezde madde bağımlılığı konusunda destek sağlayacak.

İstanbul Times Haber Merkezi


Cihangir Mahallesi Reşitpaşa Caddesi Şehit Er Çolakoğlu Parkı içerisinde bulunan Avcılar Belediyesi Bağımlılık Rehabilite ve Danışmanlık Merkezi hakkında bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyenler merkezin 0212 421 0111 numaralı telefonuna müracaat edebilecekler.

Başkan Dr. Toprak Benli burada yaptığı açıklamada; “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve suçtan uzak kalmaları için belediye olarak görevimizin daha ilk ayında onların donanımlarını ve özgüvenlerini artıracak projelerimizi başlattık. Madde bağımlılığı ile mücadele için Avcılar’da Türkiye’de bir ilk olan “Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi”mizi hizmete açtık. Merkezimizde uyuşturucu ve madde bağımlılığının tedavi ve takibiyle ilgili olarak başta Amerika olmak üzere, birçok ülkede dedenmiş bir sistem olan C4 sistemini, Türkiye’de ilk olarak burada uygulayacağız.

Merkezimizde hem profesyonel eğitimciler, danışmanlar, psikologlar, psikiyatrisler olduğu gibi aynı zamanda da madde bağımlılığıyla teması olmuş ve bırakmış bu konuda da danışmanlık yapanlar da dahil olmak üzere hem emniyet kanalıyla hem de buraya ait aile hekimlerinin kanalıyla gönderildiği zaman onlarla da irtibat içerisinde olacağız. Burada uyuşturucu ve madde bağımlılığını hem takip ediyor, hem de onların bir daha bulaşmaması için tedavisine destek ve yardımcı olunuyor. Merkezimizde gençlerimiz ve ailelerine eğitim, rehberlik, yaşam koçluğu, psikolojik danışmanlık hizmeti sunarak, sosyal hayatta başarıyı elde etmelerini sıkı bağlarla sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)




Editör: TE Bilisim