Çapa Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yönetim Kurulu başkanı Maksut Konyar hedefimiz nitelikli bireyler yetiştirmektir dedi Konyar,İstanbul Times Tv den Gündem Programının yapımcısı ve sunucusu Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner'e Ataşehir'de 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında hizmete girecek olan Çapa Koleji'nin misyon v e vizyonunu anlattı.

Neden Ataşehir'de kurum açtınız ?

Avrupa yakasında Fatih ve Bakırköy ilçelerinde Eğitim kurumlarımız mevcut. Büyüme planlarımız stratejisi kapsamında İstanbul'un Anadolu Yakasında da bir şube açalım çalışmalarının içindeydik. Yaptığımız araştırmalarda Batı ve Doğu Ataşehir'de olmak üzere okul olarak yapılan iki kampüsün devir aşamasında olduğunu gördük ve ypatığımız müzakereler sonucu anlaşma sağladık.

Peki veliler ve öğrenciler neden Çapa Bilim kolejini tercih etsin ?

Özel Çapa Bilim Koleji ve Çapa Bilim Anadolu Lisesi, modern eğitim anlayışı, kurumsal disiplini, güçlü akademik kadrosuyla okul öncesinden liseye kadar öğrencilik yaşamları boyunca sosyal, duygusal ve akademik süreçlerini destekleyici ve yönlendirici eğitim çalışmaları gerçekleştirmeyi kendisine hedef edinmiştir.

Özel Çapa Eğitim Kurumları’nın vizyonerliği ve insan şekillendirme bilincinden hareketle, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, ulaştığı bilgiyi anlamlandırarak öğrenen, öğrenmiş olduğu bilgilerden yeni bilgiler üretebilen, meraklı ve sorgulayan nitelikli nesiller yetiştirmeyi temel ilke edinmiştir.

Kurmlarınızın Temel Felsefesi nedir ?

Çapa Bilim Koleji olarak temel felsefemiz, geleceğini kendi şekillendiren ve hedeflerine emin adımlarla ilerleyen bireylerin yetiştirilmesinde öncü rol almaktır. Bu rolümüzü, birikim ve tecrübesi ile alanında uzman güçlü bir kadroyla yerine getireceğimizi biliyoruz. Bu çerçevede; Ulusal ve uluslararası eğitim programları ile zenginleştirilmiş ve çeşitlendirilmiş eğitim programlarımızla, öğrencilerimizin akademik bilgi ve becerilerinin yanı sıra fiziksel, sosyal, duygusal yönden gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmesi, Okul, aile ve çevre işbirliğinin her alanda hedeflenen başarının ön koşulu olduğu gerçeği ile ilişkilerin yönetilmesi,

Akademik çalışmalarımız, destek birimlerimiz, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerimiz, Ölçme ve Değerlendirme uygulamalarımızla her öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğretim kurumuna yerleşmesinin sağlanması,tüm bunların gerçekleştirebilmesi için esnek, katılımcı ve demokratik bir okul kültürü ve veli-öğretmen-öğrenci işbirliğine inanıyoruz.

Çapa Bilim Koleji Öğrencileri Nasıl Geliştiriyor ?

Çapa Bilim Koleji çocuklara ve gençlere edindikleri deneyimleri geliştirmelerine fırsat tanıyan yaşam alanları sunar. Sosyal etkinlikler ve kulüp çalışmalarının yanında hedeflediği yurt içi ve yurt dışı projelerle öğrenci değişim programlarını kendi eğitim programlarına yansıtmaya önem vererek çok dilli bir dünya vatandaşı yetiştirme hedefiyle zengin akademik programa sahiptir.

Çapa Bilim Koleji Ataşehir Müdürü Sibel Yılmaz ise şunları söyledi

Hocam Eğitim Programımız ve Etkinlikleriniz hakkında biraz bilgi vermeniz mümkün mü ?
Okullarımızda uygulanan zenginleştirilmiş eğitim programı; çocukların merak etmelerini, sorgulamalarını ve cevaplarını bulmak üzere araştırma yapmalarını temel alan bir programdır. PYP (İlk Yıllar Öğrenme Programı) bakış açısını, GEMS (Fen ve Matematikte Büyük Buluşlar) programları ile zenginleştirilerek, çağdaş dünyanın istediği birey özelliklerini kazandırmaya modellenmiştir. Bu programın uygulanması sırasında aylık temalar seçilir. Seçilen temalar üzerinden çocukların merak duyguları ve farkındalık düzeyleri beyin fırtınası yolu ile geliştirilir. Her tema ile ilgili ortaya çıkan soruların yanıtları öğrencilerimiz tarafından sınıf ortamlarında ve koridorlarımızda sergilenir.
Tüm etkinlikler yaş grubunun genel özellikleri, dikkat süresi, ,ilgi ve ihtiyaçlarını göz önüne alınarak düzenlenir.
Eğitim programımız içerisinde anadil etkinliği, müzik etkinliği, sanat etkinliği, ses ve farkındalık eğitimi, matematik ve fen etkinlikleri, drama etkinlikleri, kavram etkinlikleri, akıl oyunları gibi müfredatta da yer verilen etkinliklere yer verilir.
Bu etkinlikler dışında branş derslerimiz deneyimli öğretmenler eşliğinde yürütülür. Hazırlık sınıflarımızı ilkokul deneyimi yaşamaları için ikinci dönemle birlikte okuma yazma çalışmaları kapsamında bir derslerini ilkokulumuzda yapmalarını sağlarız.
Okulumuzda aktif öğrenme temelli eğitim yapıldığından okul dışı gezilerimiz de temalara uygun olarak bol bol düzenlenmektedir. Yıl içerisinde tiyatro etkinliği olmak üzere kış aylarında da gezi yapıyoruz. Nisan ayından sonra özellikle 5-6 yaş grubumuzun gezi aktiviteleri artmaktadır. Gezilerimiz müzeler, sanat merkezleri meslek tanıtımı için seçilmiş mekânlar, bilim merkezleri, konserler vb olarak yıllık program içinde yer alır ve velilere aybaşında gazete ile duyurulur. Ayrıca ilkokulumuzu yıl içinde birkaç kez ziyaret ediyoruz. İlkokulumuzda yapılan etkinliklere, sergilere, tanıtımlara bizler de katılıyoruz.
Hocam eğitim anlayışınız ile ilgili biraz bilgi verebilirmisiniz ?
Ortaokulda sınıf dersliği sistemi yerine, kolej sistemi uygulanmakta ve öğrenciler derse özel hazırlanmış dersliklerde eğitimlerini almaktalar.

Okulumuzda; Milli Eğitim Bakanlığı resmi müfredatı uygulanmaktadır ancak bu program zenginleştirilerek, çağdaş dünyanın istediği birey özelliklerini kazandırmaya modellenmiştir. Kurumlarımızda zenginleştirme çalışmalarının yönetimini yapan birimler; Akademik Danışma Kurulu ve Program Geliştirme birimidir.

Kadromuz, programlarımız doğrultusunda uzmanlardan danışmanlık alırlar. Burada öğrenci “birey” olarak kabul edilir. Birey olarak saygı ve sevgi ile kucaklanır. Özellikle, ergenliğe adım atan ve belki de ergenlik sorunlarını yoğun yaşayabilecek öğrencilerimiz, okulun tüm birim ve kişileri tarafından bilinçli bir yaklaşımla bu fırtınalı dönemleri rahat atlatırken, diğer yandan da akademik hedeflerine en iyi şekilde hazırlanır.

Çapa Eğitim kuruları'nın Akademik Başarısı nedir ?

Kurumumuzun tüm kademelerinde öncelikli hedefi, öğrencilerimizin bir üst öğretim kurumuna eksiksiz olarak hazırlanmalarını sağlamaktır.

Uluslararası sınavlarda başarı kavramının belirleyicisi ve ölçülmeye çalışılan nitelikler, öğrencilerin okulda uygulanan müfredat kapsamında ele alınan konuları ne dereceye kadar öğrendikleri değildir. Gerçek hayatta karşılaşabilecekleri durumlarda sahip oldukları bilgi ve becerileri kullanabilme yeteneği, akıl yürütme ve fen ve matematik kavramlarını kullanarak etkin bir iletişim kurma becerisine ne ölçüde sahip olup olmadıklarıdır.

Öğrencilerimize merkezi sınavlara hazırlık sürecinde destek vermek, başarılarını her geçen gün daha da ileriye götürmek için, akademik bölümler, destek birimler (ölçme değerlendirme, rehberlik ve psikolojik danışma servisi gibi) ve okul yönetimimizin eşgüdümünde geliştirilmiş, sistemli bir çalışma programı yürütülür.

Çalışmalarımız sınav kapsamı ile bütünleştirilmiş öğretim programlarımızla, yıl boyunca gerçekleştirilen deneme sınavları, deneme sınavlarındaki gelişimi gösteren süreç değerlendirmeleri, eksik kazanımları tamamlama programları, bireysel etütler, konu kavrama testleri ve sınıf içi yaprak testler yolu ile olmaktadır.

Fiyat politikalarınız nasıldır ?

2017-2018 öğretim yılı kdv dahil eğitim ücretimiz ve erken kayıt ücretlerimiz

Anaokulu : 16.000 TL (Yemek + Kahvaltı dahil)  İlkokul : 20.000 TL   Ortaokul : 24.000 TL

Not: 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına özgü tüm öğrencilerimize %20 açılış indirimi yapılacaktır.

Eğitim ücreti vade farksız bir peşin 8 aya kadar taksitlendirilebilmektedir.

Yıllık zam oranı yıllık enflasyon oranına göre belirlenmektedir.
Peşin ödemede %5 indirim uygulanır.
Eğitim ücretinden %5 kardeş indirimi uygulanır.
İlkokulda kahvaltı+ öğle yemeği+ ikindi kahvaltı ücreti toplam 3000 TL’dir.
Ortaokulda yemek ücreti 2500 TL’dir.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim