İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlandı

Kooperatif üyelerine yapılan duyuruda olağan genel kurulun ilk toplantısının 30 Haziran 2018'de, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 7 Temmuz 2018 de yapılacağı duyurusu yapıldı. Üyelerin büyük çoğunluğu ilk toplantı günü yoğun şekilde katılım sağlayınca büyük bir katılım ile toplantının ilk gününde kongre yapılmış oldu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Başkan Selman Kesman Genel Kurul'da Alınan Kararlar doğrultusunda Çalışıyoruz dedi

Oldukça yoğun bir gündemle toplanan genel kurulun gündeminde 17 madde vardı. Üyelerin büyük çoğunluğu Kooperatif yönetim talepleri doğrultusunda oy kullanarak yolumuza devam edelim önerisinde bulundu.

Başkan Kesman, değerli ortaklarımız, muhterem arkadaşlar Zeytinburnu'nda bulunduğumuz yer kirada olduğumuz bir mekandı. Kiracılığın sonu mülk sahibinin talebi doğrultusunda bir gün sona erecekti.

Bizim Zeytinburnu'nda kiracısı olduğumuz mekanın sahibi olan Vakıf kendi yerini başka şekilde değerlendirmek istediği için buradan ayrılmak zorunda kaldık.

Biz de hem eski hem de yeni aldığımız üyelerimize yer yapmak adına arayışa başladık. Sekiz ay boyunca yaptığımız araştırmalarda ve çalışmalarda gelecek vaad eden bölge olarak şu an yer aldığımız Arnavutköy Deliklikaya Mevkiini tercih ettik.

Gerek 3.Havalimanını gerekse Kanal İstanbul'un geçeceği güzerganta yer aldığımız için yerimiz değerlendi. Şu an ödemesini yapıp tapusunu aldığımız 46 dönüm gayrimenkulümüz var. Bayramın 2 günü'de 22 dönüm arsanın sahibi ile ön anlaşma yaptık. Şu an aidatlarını düzenli ödeyen üyelerimizin 80 bin TL civarında ödeme yapmış olması gerekirdi.

Bu yeni 22 dönüm arsayı da alabilmek için bütün üyelerin bir ay içinde ödemiş oldukları para ile beraber ödemelerini 130 bin liraya tamamlaması gerekir ki bu işin içinde kendi kaynaklarımız ile çıkabilelim şeklinde konuştu.

Bugüne kadar Arazi için 22 milyon lira ödedik, yerimiz şu an 70 milyon lira yapar hepimiz kardayız tespiti üyeleri memnun etti

Kooperatif Başkanı Selman Kesman seçtikleri bölgenin gelecek vaad etmesinden dolayı hızlı bir değer artışı yaşadıkları için şanslı olduklarını söyledi. Arsamızı 100 dönüm yapıp Belediyenin İmar uygulama çalışmasına başlaması için acele ettiklerini; imar uygulama çalışması sonrası arsalarımızın değerin kat be kat aratacağını ifade etti. anlaşmasını yaptıkları ve henüz bedeli ödemedikleri hak sahibi ile ön anlaşma yaptıklarını parasını bir ay içinde ödemek istediklerinden dolayı üyelerin ödemelerini 130 bin liraya tamamlaması gerektiğini ifade etti.

Kooperatif üyesi İsmail Şahin yönetime çok teşekkür ederim dedi

Çoğunuz otocusunuz, ben ise tekstilciyim. Bu bölge gelecek vaad eden bir yer. Ben de yıllardır bu bölgede arazi konusunda inceleme ve araştırma yapan bir arkadaşınızım. Yanılabilirim ama Kooperatif yönetimizin güzel çalıştığını ve üyelerinin hak ve menafatlerini koruduğuna inanıyorum dedi.

Bir başka üye 22 Milyon TL ödediğimiz arazimiz 68 veya 70 milyon TL olduysa yeni alınacak üyelerin üye olması için ilk olarak bizlerin ödediği ve bir ay içinde ödeyeceği para ile barebar 130 bin TL nin dışında 70 Bİn TL ve 6 bin TL de üyelik giriş aidatı ödemesi gerekir dedi. Bu teklif üzerine alınan genel kurul kararı ile yeni üyelerden bu bedelin istenmesi karar altına alındı.

Üyeler umutlu ve heyecanlıydı

Genel Kurul toplantısına katılan kooperatif üyelerinin büyük çoğunluğu yönetimin yaptığı çalışmalardan dolayı memnun ve umutlu olduklarını ifade ederek işlerini yapacakları iş yerlerine kavuşmak istediklerini söylediler.

Üyeler oy çokluğu ile istenen ödemeyi de 31 Temmuz 2018'e kadar ödeyeceklerini, yönetimin de bir an önce gerekli resmi işleri hallederek temel atmasını beklediklerini ifade ederek biz esnafız tabiki satın aldığımız arazimizin değerlenmesi çok güzel ve memnun edici ama bizim asıl hedefimiz ve gayemiz araziden para kazanmak değil de iş yerlerimizde işimizi yaparak para kazanmak bizim için çok daha önemli diyerek Kooperatif Yönetimine temel atıp işyerlerini bitirmek için yol gösterdiler.

Başkandan üyelere teşekkür

Zeytinburnu Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Selman Kesman genel kurul toplantısının bitiminden sonra gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi "Öncelikle üyelerimiz sürekli bizim yanımızda ve her konuda güvenlerini tazeliyorlar. Aracılığınız ile bir kez daha hepsine kendim ve yönetimim adına teşekkür ederim. Yönetim olarak biz de yeni sanayi sitemizi inşaa edip üyelerimizi bir araya toplamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hep beraber el ele vererek mümkün olan en yakın sürede temelimizi atıp sitemizi tamamlamak adına çabalarımız sürecek" dedi.

Bir önceki yönetim kurulu aynı şekilde devam etti

Selman Kesman Başkan, Başkan yardımcısı Minir Yıldırrım, Yönetim Kurulu Üyeleri ,Ali Şen, Ali Erdem, Yücelen Gül 'den oluştu.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim