Türkiye Cumhuriyeti kurulurken atalarımız nasıl bütün dünyadaki mazlum devletlere bir kurtuluş ve bağımsızlık timsali olmuşsa bugünde dünya üzerinde ekonomik bir savaş karşısında aynı atalarımız gibi mazlum devletlere örnek olacak MİLLİ EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIMIZI her şeye rağmen daim kılacak tedbirler ve mücadelesi ile öncü olmaya devam edeceğiz… Bu bize kutsal bir emanet olduğu gibi gerçek var oluş mücadelemizdir.

ALTIN VURUŞ: ÇÖZÜMLERDEN BİRİ DE KENEVİR

Savunanlar: Kenevirin yüzlerce alanda temiz bir madde olarak kullanılabileceğini söylüyorlar. Örneğin; giyim sektöründeki yerini, kâğıt yapımında kullanılabilmesi nedeniyle ağaç katliamını önlemesini, yakıt ve ilaç sanayindeki katkılarını öne sürüyorlar.

Karşı çıkanlar ise; uyuşturucu etkisine dikkati çekiyorlar. Tarihin ilk zamanlarından beri var olan kenevir, artıları ve eksileriyle birçok tartışmaya konu oluyor...

ÜLKELERDE ekilmesini engellemeye çalışanlar bir bakıyorsun dünya uyuşturucu ve üretimini kontrol edenler olarak ve bütün kazanımlarını kendileri yerken dünyanın acı çekmesini büyük bir zevkle ZALİM BİR ÖRGÜT OLARAK karşımıza çıkıyorlar. Dünyada savaşlar, darbeler, suikastlar ve benzeri her türlü oyunu mubah sayanlarla karşı karşıyayız.

Bu noktada suçlu aranıyorsa KENEVİR`i suçlamak yanlış olur. Çünkü KENEVİR`in birçok yararları varken bunu görmeyip hayata geçirmeyenler daha suçlu değil mi? Bundan daha önemlisi KENEVİR`in kötü amaçlı kullananlar aslında suçludur.

Şöyle bir örnekleme yaparsak EKMEK BIÇAĞI ile ne yapılır? Ekmek dilimlenir değil mi? Fakat insanoğlu EKMEK BIÇAĞI ile adam bıçaklarsa suçlu EKMEK BIÇAĞI mı yoksa onu kullanan insanoğlu mu?

Sıcak ülkelerde yetişen kenevir yaprağı TÜRKİYE`de 20 noktada üretilebilecek bir bitkidir. 29 EKİM 2016 TARİHİNDE TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARAFINDAN TÜRKİYE`nin 19 ilinde izin alınması şartı ile KENEVİR ÜRETİMİNE izin verildi. Karar resmi gazetede yayınlanarak izin verilen iller;

 AMASYA, ANTALYA, BARTIN, BURDUR, ÇORUM, İZMİR, KARABÜK, KASTAMONU, KAYSERİ, KÜTAHYA, MALATYA, ORDU, RİZE, SAMSUN, SİNOP, TOKAT, UŞAK, YOZGAT VE ZONGULDAK illerinde ve bu illerin bütün ilçelerinde yapılabilecektir. Fakat yönetmelik çerçevesinde belirlenen hükümlere uymak şartı ile bilimsel araştırma amacıyla ana veya tali bitki olarak kenevir yetiştiriciliğine belirtilen bölgelerde izin verilecektir. 29 EKİM 2016 yılına kadar neden yasaktı? Başka bir soru diğer TÜRKİYE TARİHİNDE DARBELER ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ “ALIN VURUŞ” yazı dizisinde elimizden geldiğince anlattık. Acaba 15 TEMMUZ 2016 MAKRUŞKA FETÖ DARBESİ olurken 8,5 ay önce alınan bu KENEVİR YASASININ KALDIRILMA KARARI DİĞER DARBELERDEKİ ETKİSİ GİBİ BİR ETKİSİ VAR MIDIR DİYE İNSANIN SORASI GELİYOR? Sorulacak çok şey var da biz yazımıza devam edelim.

Tarım alanında KENEVİR son yılların en önemli keşiflerinden biri olmasına rağmen Halk arasında daha çok uyuşturucu maddelerin yapımında kullanıldığından, "günah bitkisi" diye anılıyor. O nedenle de, insanlık için gerçek yararları ne yazık ki pek bilinmiyor. BUNDAN SONRA OKUDUKLARINIZA VE DUYDUKLARINIZA İNANAMAYACAKSINIZ BENDEN SÖYLEMESİ…

Birçok ülke, kenevir bitkisinin (Cannabis sativa) ekimini ve yetiştirilmesini yasaklamış durumda. Bazı Batı Avrupa ülkelerinde, sadece deney amaçlı kullanım için ilgili bakanlıktan alınan özel izinlerle ekimi yapılıyor. Doğanın bir parçası olan bir bitkinin bu denli denetim altında tutulmasının nedeni ise, içerdiği bir maddeden kaynaklanıyor: Thc (tetraidrocannabinolo)...

 Doğal kenevir az miktarda THC içeriyor ve bu nedenle de asla uyuşturucuya dönüştürülemiyor. Ayrıca, tarladan elde edilen kenevir liflerinden, tekstil sanayinde, çekirdeklerinden de kozmetik sektöründe yararlanılıyor. Odunsu sapı ise, kâğıt ve kumaş üretiminde kullanılıyor.

Ana maddesi kenevir olan keten giysiler, hafiflikleri ve terletmemesi nedeniyle, tüm dünyadaki modacıların kreasyonlarında yer alıyor. Hatta İsviçre'de "Her şey kenevirden" adlı mağazada, kitaptan şampuana ve biraya kadar birçok ürün kenevirden üretiliyor.

Kenevirleyakından ilgilenen en ilginç sektör ise otomotiv sanayidir. Son üretilen Opel Astra'nın kaplamasında hangi bitkiden yararlanıldı dersiniz? 


"Kâğıt, kumaş ve gıda ürünlerinin yapımına, endüstriyel ve özel enerji üretimine katkısı olan ve aynı zamanda havayı temizlerken toprağı besleyen bir tek doğal kaynak bulunuyor:

1 dönümlük kenevir tarlası, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir. Havanın ve çevrenin bu kadar kirlendiği, ormanların hızla yok edildiği bir dünya için oldukça faydalı bir özelliğe sahip olan kenevir neden yasaklanır anladınız mı?

Yeter mi yetmez! Bir dönüm kenevirden, dört dönüm ağaca eş değer KÂĞIT ÜRETEBİLİRSİN. Düşünün ve aklınızı başkalarının kontrolünden çıkarın. Kendi aklınızla kararlar alın. Bakın bir ağaç 20 – 50 yılda yetişirken, kenevir dört ayda yetişir. Yeterli ışık ve ortam sağlanırsa yılda 3 kez mahsul alabilirsiniz. Bu sayede kısa sürelerde ve çok daha düşük maliyette, çok daha fazla miktarda ve iyi kalitede kâğıt üretebilirsiniz. Ayrıca ağaç 3 kez kâğıda dönüştürülürken, kenevirle yapılan kâğıt 8 kez dönüştürülebilir. Hem temizlik açısından hem de çevre temizliği açısından büyük avantajlar sağlanır. Kenevir çok az suya ihtiyaç duyar ve kendisini böceklerden korumak için tarım ilacına ihtiyaç duymaz. Kenevir neden yasaklanır anladınız mı?

“Marihuana yani kenevir."Bu cümlenin sahibi 50 yaşındaki Jack HERER, birçok engellemeye rağmen halen faaliyet gösteren Hemp'in (Help end marijuana prohibition) 20 yaşından beri önderidir.HEMP, Amerika'da yasaklanamayan en önemli gruplardan biri. Jack HERERkenevirin en ateşli savunucularından... Bazı botanikçiler, çevre ve tarım bilimciler de onunla aynı kanıyı paylaşıyorlar. Öte yandan, Almanya'da bulunan çevre bilimleriyle ilgili bir enstitüde yapılan araştırmaya göre, kenevir;

Elverişsiz topraklarda ve bataklık bölgelerde yetiştirilebilen ender bitkilerden biridir.Araştırmada varılan bir başka sonuca göre, derinlerde filizlenen kökleri toprağın verimliliğini artırıyor. Ayrıca, PAMUK gibi lifli bitkilerin tarladan toplanmadan önce %50'si ziyan olabiliyor. Ama araştırma, kenevirin çürümeye yol açan asalakların saldırısına daha az maruz kaldığını gösteriyor. Pamuk`a göre kenevir tarladan toplanması verimlilik bakımından daha çok kazançlı olduğu çıkıyor. KENEVİR`de Kayıp toplanırken çok az oluyor.

Kenevirinkullanım alanlarını daha iyi inceleyebilmek için uygarlığın ilk dönemlerine bakmak yeterli. Örneğin, 1920'li yılların sonlarına kadar giysi için üretilen kumaşların %80'i, denizcilerin kullandıkları sicimlerin %90'ı ve kâğıt üretiminin %75'i, tüm dünyadaki yüzlerce hektarlık kenevir tarlalarından sağlanıyordu. Sene 2017 vaybeee ayakta uyutulan bir TÜRKİYE ve dünya..!

 Yani anlayacağınız ağaçları kesmeden doğayı korumak için kenevir bitkisi evlerde kullandığımız kâğıttan – plastiğe birçok ürünün yerine geçebilecek bir ham madde olarak karşımıza çıkıyor. Ülkeler bunu üretip kullanmaya başladığından itibaren petrolden elde edilen petrokimya ürünleri değer kaybına uğrayacak ve bundan kazanç sağlayanlar zarar görecektir. Hatta elde ettikleri gücü kaybetme korkuları ile dünyaya KENEVİR`in kötü yanını göstererek ülkelerde üretilmesini çok güzel engellediler. Demek ki neymiş amaç başka yoksa insan sağlığı hak getire..!

Kenevir hayvan beslemekte ideal bir besindir. Eğer bir hayvana kenevir veriyorsan hormon takviyesine gerek yoktur.

Plastikten elde edilen ürünlerin tümü, daha sağlıklı ve kolaylıkla kenevirden üretebilirsin. Kenevirle yapılan plastik ürünleri çok kolay doğada dönüşebilir. Petro kimya ürünleri plastikten ise doğada bir milyon yılda yok olmayacak kadar zararlıdır. Fakat bugün PETRO KİMYASAL DEV FİRMALAR varsa ve kenevir yasaklanıyorsa aklınızı işletip düşünürseniz ne çıkar karşınıza?

Biraz daha düşündürelim! Kenevir bazlı asfaltlar asırlarca bozulmadan kalabilir. Binaların yalıtımında kenevir kullanıldığında son derece dayanıklı, ucuz, esnek ve zararsız ürünler oluşturabiliriz. Yetmedi boya ve vernik üretiminde olağanüstü ucuz ve verimli ve dayanıklı ürünlerde yapabiliriz. Peki neden kenevir yasaklanır anladınız mı?

Tarihsel kenevir nerelerde kullanılmış çarpıcı örnekler verelim mi? Bakmayın görün ve gel de ŞAŞIRMA!

 -Gutenberg 15. yüzyılda matbaayı icat edip hammaddesi kenevirli yüzlerce sayfadan oluşan İncil'i çoğalttı.

-1776'da kenevirin üretiminde katkısı olduğu kâğıtlara “Amerika'nın ilk bağımsızlık bildirgesi” yazıldı. Sene olmuş 2017 nire 1776 yılı nire değil mi?

 -1900'lü yıllarda, İtalya ve Rusya, yüz binlerce hektarlık ekilmiş topraklarıyla dünyanın önde gelen kenevir üreticileriydi. 


Mucizevî bitki kenevirin kullanım alanları ve yararları geçtiğimiz yıllarda çok sayıda araştırma ve yazıya konu oldu. Bu kitaplardan biri olan "Kenevir", Amerikalı kenevir savunucularından Jack Herer tarafından kaleme alındı. Kenevir hakkında 1940'lı yıllardan beri süregelen önyargıları ve bilgi eksikliğini bu kitapla gidermeye çalışan Jack Herer, birçok alanda kullanılabilen bu bitkinin, sadece "uyuşturucunun suç ortağı" olarak anılmasına karşı çıkıyor. 1937 ise, kenevir için en önemli yıl oldu.

“AĞAÇ`tan ilk kez kâğıt üreten ve petrolden plastik (naylon) elde etmeyi başaran”,her iki buluşun da belgesine sahip Lammont Du Pont firması, Amerika'da hızla yayılan kenevirin tarlalardan toplanması ve selülozlarının korunması amacıyla yeni makineler icat etti. Bu gelişmelerin ardından aklanmaya başlayan kenevir, kimya devlerinin ilgisini çekmeye başladı.

Aynı dönemlerde, otomotiv sektörünün efsanelerinden Henry Ford, tamamıyla kenevirden imal ettiği ve kenevirle çalışan "Biomasscar" adlı arabasıyla bir devrime imza attı. Yeni icadı, kısa sürede insanların ilgi merkezi oldu. Bu durumu fark eden bazı kesimler, kenevirin zararlarını öne sürerek bitkinin karşı propagandasını yapmaya başladılar.

Dönemin ünlü basın krallarından William Randolph Hearst, gazetesinde kenevir karşıtı haberlere yer verirken, Narkotik Federal Büro Başkanı Harry Anslinger de, kenevirden üretilen marihuananın insanlık tarihindeki en tahrip edici özelliğe sahip uyuşturucu olduğunu belirtiyordu. Anslinger'in 1948'de yapılan bir kongrede iddia ettiğine göre, “komünistler Amerikan askerlerini etkisiz hale getirebilmek için”, onları marihuanaya alıştırıyorlardı. Kenevir, zaman içinde siyahların tekeline girdi ve insanlara bir çeşit rahatlatıcı olarak pazarlanmaya başladı. Artık günahkâr ilan edilen bitkinin diğer özellikleri göz ardı edildi ve dünyanın birçok yerinde yasaklandı. KARA PROPAGANDA TUTMUŞTU VE DEV ŞİRKETLER KAZANÇLARINA BAKIYORDU.

Kozmetik sektöründeki bir Fransız firmasında üretilen parfümlerin esansı için kenevir bitkisi test ediliyor. Parfümeride kenevir yağı esansının kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Kenevirle yapılan sabunlar ve kozmetikler doğa dostudurlar ve suları kirletmezler. Fakat kimyasal esaslı kozmetikler ve sabunlar ise, sularda çok büyük hasarlara ve kirliliğe yol açarlar. Fakat bugün dünyayı kirleten büyük RANT TOPLAYAN EĞİLİMLER paralarına para, güçlerine güç katarak yollarına devam ediyorlar. Öyle bir algı ve ön yargı oluşturmuşlar ki bugün kenevirle yapılan bir şeyi insanlar kullanırlar mı acaba?

Kenevirin yasaklanmasının temelinde toplum psikolojisi ve sağlığı değil, siyasal ve maddi çıkarlar yatıyor. Bugün medyayı yönetenler, büyük şirket sahipleri veya organik kenevire karşı savaşan plastiği kontrol eden ve satanlar ile karşı karşıyayız. Petrol ve plastik ana maddeler olarak yaygın bir şekilde tüm dünyada yerini aldı. Bunun karşısında suçlu olan KENEVİR yasaklandı. Acaba kenevir anlattığımız güzel kullanım alanlarıyla dünyada var olsaydı bugünkü dünyadan daha iyi bir dünya olmaz mıydı? Ormanlarımız, sularımız ve hayatımız daha temiz olmaz mıydı? KENEVİR neden yasaklanır anladınız mı?

Öte yandan kenevir için, Avrupa Birliği, 1989'da bu çok tartışılan bitkiye kendi üslubuyla onay verdi. Kenevir bitkisinin içerdiği ve uyuşturucuya dönüştürülmesini sağlayan Thc maddesinin oranı % 0,3'ün altında (marihuanada ise % 7,8 civarında) bulunacaktı. Bugün ise kenevirin durumu bir hayli farklı: 1996'da yeryüzünde 13.722 hektarlık alanda yetiştirilirken, günümüzde 22.850 hektarlık alanda üretiliyor. Kenevirin katkıda bulunduğu ürünlerin başında kâğıt ve yağ geliyor.

Bugün 20`den fazla ülkede kenevir serbest bırakıldı. Bugün ABD, ARJANTİN, BELÇİKA, BREZİLYA, KAMYOÇYA, KOLOMBİYA, KOSTA RİKA, HIRVATİSTAN, ÇEK CUMHURİYETİ, EKVATOR, ESTONYA, FRANSA, HİNDİSTAN, İRAN, PAKİSTAN, KUZEY KORE, URUGUAY, İSPANYA gibi dünyanın çeşitli yerlerinde kenevirin üretimi ve tüketimi çeşitli ölçülerde serbest kalmış olsa da yaklaşık yüz sene önce başlayan kötüleme kampanyaları etkileri hala şiddetli şekilde devam etmektedir.

 Bugün düşünebiliyor musunuz? Kenevirden yapılan giysiyi gönül rahatlığıyla giyebilir misiniz? Ağaçları kesmeden kenevirden yapılmış kâğıtları kullanabilir misiniz? Çünkü öyle bir algı ve yönlendirme yapılıyor ki; insanlar kullanmak istemeyecektir. Çünkü önce kenevir üzerindeki eksi yöndeki algıyı düzeltmek gerekiyor. Fakat karşımızda devler örneğin ROCKEFELLER, BÜYÜK MEDYA KURULUŞLARI VE DEVLETLER BİLE var. Adamların para yollarını kesmek var. İnsanlığın ve gelecek kuşakların ne önemi var ki! Bir de dünya insanları kenevir hakkında kötü imajı öyle yer etmiş ki silmek için kim uğraşsın değil mi?

 Avustralya'da sabun, şampuan ve hatta vücut şampuanına kadar çeşitli ürünlerin içeriğinde rastlamaktadır.Kenevir konusunda lider ülke olan Fransa'da, Thc maddesi 0,1 ve 0,2 oranında olmak üzere 10.900 hektarlık bir alanda kenevir yetiştiriliyor. Ülkedeki "Le Mans la federation nationale du chanvre" adlı kuruluş, kenevir bitkisiyle ilgili araştırmalara yer veriyor. Ayrıca, bitkinin lifli kısmının arabaların fren ve debriyaj mekanizmasında kullanılmasını hedefliyor. Vaybee millet nereye gidiyor değil mi?

Peki ya giyim sektöründe? Pamuklu kumaşlar nemin %8'ini emiyor. Ancak, keten giysilerde bu oran %12'ye yükseliyor. O nedenle, yazın tercih edilen kumaşları arasında yer alan ketenin ana maddesi kenevir, tekstil sektöründe de itibar sahibi bir bitki olarak yerini koruyor. Modanın öncü ülkelerinden İtalya'nın Milano kentinde bulunan Vimercate şirketine, Çin ile Doğu Avrupa ülkelerinden yılda 130 bin ton kenevir ihraç ediliyor ve bitkiden 500.000 metre kumaş dokunuyor. Vaybeee millet kenevir eksin biz darbelerle uğraşalım...!

Araştırmalara göre, deney tüpünün içindeki bir kenevir yaprağı, kenevir bitkisinin içeriğindeki Thc maddesi, AIDS'li ve kanserli hastaların tedavisinde kullanılabilir.

                       
İsrailli kimya profesörü Raphel Mechoulam'ın 1964'te keşfettiği Thc
, yani tetraidcannabinolo, kenevirin içerdiği en önemli maddelerden biri. Uzmanların belirttiğine göre, Thc, AIDS'li ve kanserli hastaların iştahını açmak için kullanılıyor. Yapılan bir araştırmada, kemoterapi (kimyasal tedavi) tedavisine geçilmeden önce, Thc takviyesi alan kanserli çocuk hastalarda, mide bulantısına rastlanmadığı ortaya çıktı. Dahası da var. Bir başka araştırmada, çocukluğunda beyin felci geçirmiş iki hastaya sentetik Thc hapları verildi. Bir süre sonra, hastaların ağrılarının azaldığı, hareket yeteneklerinin geliştiği ve ağrı kesici hap kullanımında azalma görüldüğü kaydedildi.

HAŞHAŞ VEYA KENEVİR`in kötü amaçlı kullanılması yasaklansın. Fakat yararlı olan kısımları bir kontrol ve denetim altında üretilerek insanlık için daha güzel bir doğa için kullanılması çok mu zor?

Biz insanlar “GÜZEL BAKMAK SEVAPTIR” sözünü nasıl “GÜZEL-E- BAKMAK SEVAPTIR”`a dönüştürdükse; DÜNYAYI DA GÖZ AÇLIĞIMIZDAN CEHENNEME ÇEVİRMEMİZ DE ORTADADIR.

ÇÖZÜM ÖNÜMÜZDE DURUYOR. KENEVİR DE AKLANMAYI BEKLİYOR. DÜNYAYI ARINDIRMAK VE TEMİZ KAYNAKLARI KULLANMAK VARKEN; DÜNYADA CEHENNEMİ YAŞAMAK AKILSIZLARIN, AKLINI KULLANAMYANLARIN İŞİ BEYLER VE BAYANLAR BİR EL ATALIM İNSANLIK VE DÜNYA KAZANSIN… DÜNYAYI KİRLETENLER DEĞİL…

Sevgi ve saygılarımızla… Geç kalmadan, dünyaya güzel bakmak niyetiyle elimizdekilerin kıymetini bilerek geleceğe güzellikler bırakalım… En azından çocuklarımız için… ÇÖZÜM İÇİMİZDE…   ata mirası ulus… murat akbaş

KAYNAK: RESMİ GAZETE – 29 EYLÜL 2016 – SAYI 29842 – KENEVİR YASASI

www.onedio.com– ALİ GÜNDÜR – 24 MADDEDE GEÇMİŞTEN BU GÜNE KENEVİRE DAİR HER ŞEY