Eğer son günlerde haber merkezlerine düşen bilgilere göre Ak Parti HDP ile gizli de olsa bir anlaşma yapmaz ve bu şartlar ile 23 Haziran 2019 seçimine giderse kazanamayacağı ile alakalı ciddi göstergeler var.

Ak Parti’nin 23 Haziran 2019’da İstanbul’da seçimi kaybetmesi demek sonun başlangıcı demektir.

Çünkü İktidar imkanlarına rağmen kenar ilçe belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ikinci kez İstanbul’da seçimi kazanırsa kimse Ak Parti hadi 2023’e kadar ülkeyi yönet demeyecek.

Seçimin ertesi günü yani hemen 24 Haziran’da CHP başta olmak üzere Ak Parti ve MHP dışında bir ok parti Kasım 2019’da acilen erken seçim kararı alınsın seçime gideceğiz diyecektir.

İstanbul sıradan bir vilayet değildir. 11 milyıon seçmeni ile adate Küçük bir Türkiye ‘dir. Ak Parti bütün maddi ve manevi imklanlarına rağmen seçimi kaybederse kimse kusura bakmasın Kasım 2019’da ülke erken genel seçime gider.

Erdoğan sanki seçimin iptalini istemiyordu…

Gerek seçim akşamı gerekse de daha sonra Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı tecrübeli siyasetçi Sayın Recep Tayyip Erdoğan eylem ve söylemleri ile İmamoğlu’nıu daha parlatmakak adına sonucu kabullenmiş sılar duurlduıktan sonra uygun hanleler ile Kayyum baskısı ve Meclis çounluğu ile İmamoğlu’nu 2023’e eriştirmeme hesabı yaptığı izlenimi almıştım.

Ancak İmamoğlu 23 Haziran 2019’da aradaki farkı açar yeniden başkanlık koltuğuna oturabilirse hem Ak Parti çoğunluk meclis üyelerinin baskısından bir nebze kurtulacak hem de Erdoğan’ın hamlelerine set çekmiş olacak.

Öyle görünüyor ki Berat Albayrak,Bilal Erdoğan,Bayram Şenocak ve Mehmet Muş dörtküsünden oluşan genç ekip 2023 hesabı yapmak yerine bizim İstanbul ile alakalı beklentilerimiz çok yeniden seçime gidip kazanırsak baklava üstü kaymak tadında bir şey olur,kazanamazsak zaten başkanlık bizde değildi hesabı yapmış olabilir.

Ancak Ak Parti İstanbul’u kazanamazsa sadece bir ilde seçimi kaybetmemiş olur. Bu şartlar altında 2023’e kadar seçim yok tezi çürür ve muhalefet her an erken seçimi konuşur ve Devlet Bahçeli yine sandıkta kozlarımızı belirlemek için hadi erken seçime diyebilir.

Ey okurum Parti İstanbul seçimlerinin ne manaya geldiğini herkesten daha iyi biliyor.

İşten bundan dolayı birkaç gün içinde İstanbul seçimi için piyasa o kadar kızışacak ki hem Ak Parti hem,hem CHP, hem de MHP bütün ağırlığını şehri istanbul’a aktaracak.

Kıran kırana bir seçim olacak ve bu ahval ve şearitte gidelecek seçimde sadece sandık kurulu üyelerinden dolayı İmamoğlu MAĞDUR edildiği için Ak parti seçmeni daha ciddi oran da İmamoğlu’na oy verecektir.

Ancak bu bir seçimdir ve kıran kırana geçecek.

Ak Parti 31 Mart seçimleri öncesi onlarca yanlışı yaptı faturayı seçmene kesmeye çalışıyor

Ak Parti 31 Mart seçimleri öncesi İstanbul’un 39 ilçesinde Belediye başkan adayı ve meclis üyesi Adaylar belirlemek dahil çok kötü hatalar yaptı. Biz bunu seçim öncesi ve sonrası eleştirdik.

Bu elştirilerinizi alıp önlem alması gerekenler bilimle,ilimle ve fen ile alakalı olmay cevaplar vererek bizi yermeye ekelitirmeye suçlameya gittiler.

Oysaki eleştiri yapıp insanların doğru olanı yapmasını sağlamaya çalışan yüzbinlerce danışman var. Biz ise bu işi hiçbir kurui para almadan farklı bir bakış açısı ile okurlarımıza aktarıyoruz.

Ak Parti 23 Haziran seçimini kaybedrese neler olur neler …

Ak Parti henüz 31 Mart 2019 seçim sonucunda ders almış değil. Bazı Ak Partrililer nasılsa ilçe belediye başkanlıklarımız garanti de,ilçe meclis üyeliklerimiz garantide İBB meclis üyelerimiz garantide zaten biz İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kaybetmiştik. YSK bura için seçim kararı verdi. Biz kazanırsak süper our kaybedersek zaten bizde değildi gibi basit düşünüyorlar.

Ama Ak Parti ve MHP İstanbul seçimini kaybederse bilinsin ki 55 tane vekil istifa eder yeni bir parti kururulur. CHP başta olmak üzere bütün muhalif partiler erken genel seçim talebinde bulunur ve Ak Parti ANAP gibi erir gider. Demedi demeyin.

Ak Parti 2002’ de Mağdur edilip cezaevine atılmış kurucusu olan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan haksızlıklar sonucu iktidar oldu.

Allah aşkına seçimin iptali için gösterilen gerekeçeye bakarmısınız… 225 sandık başkanı memur değil…3.000 dan fazla sandık kurulu üyesi uygun kişilerden seçilmemiş.

YSK’ da bu gerekçe ile İmamoğlu’nun kazandığı seçimi iptal ederek yeniden seçim kararı aldı.

Bu sandık başkanlarını ve kurul üyelerini seçmen,CHP veya Ekrem İmamoğlu’mu belirledi ? HAYIR…HAYIR..HAYIR…Peki YSK’nın aldığı kararda neden bu üçü zarar görüyor ?

İnşallah Ak Parti daha sonra ciddi bir zarar ederse YSK’ hakimleri FETÖCÜ idi bize bu oyunu FETÖ oynadı demezler…

Çünkü bu tehlikeli bir oyundur. Eğer demoktatik ortamda seçim olursa ve 31 Mart’ta İmamoğluna destek veren HDP ve diğer partiler bir şekilde ayrı tutulmaz ise İmamoğlu’nun seçimi alabilme ijhtimali çok ama çok yüksek.

Düşünün şu an İmamoğlu seçimi 13 bin oy farkla aldı. 23 Haziaran 2019’da yapılacak olan seçimde fark 500 bin veya 1 milyon’a çıkarsa Ak Parti Artık ülkeyi yönetebilir mi ? Bence yönetmez… CHP başta olmak üzere bütün muhalif pariler erken seçim ister ve Kasım 2019’da ülke bir erken genel seçime gider.

Ak Parti İstanbul gibi devasa bir metropolde seçimi kaybedip hamisi olduğu STK ları bu ayrıcalıklardan mahrup etmemek adına çok tehlikeli bir kumar oynadığını düşünüyorum. Herkes bu riski alamaz ama Erdoğan aldı.

Ak Parti kafa göz kıra kıra bu seçimi alsa bile işi kolay olmayacak. Çünkü dünya artık küçük bir köyden ibaretttir.

Sermaye ve iş alemi ürkektir. Yatırımları Türkiye de demokrasi yok deyip başka ülkelere kaydırırsa bu ülkemiz için az bir sorun değil.

Şahsi kanaatim şudur:

Bu yazıyı 7 Mayıs 2019 da kaleme aldım. YSK seçim tekrarına Karar verdikten sonra Bakırköy,Zeytinburnu ,Esnyurt ve Üsküdar’da yüzlerce kişiye 23 Haziran 2019’da yapılacak İstanbul seçiminde hangi parti adayına oy verecejsiniz diye seçmene sorduk. Ortak kanaat 2002’de Mağdur diye Erdoğan’a oy vermiştik. Şu an da İmamoğlu mağdur oylarımız ona diyenlerin sayısı az değil.

Üsteik seçim iptali de İmamoğlu ve CHP oy çaldı diye değil,CHP ve İmamoğlu’nun sandık başkanları ve kurul üyelerinin belilenmesinde hiçbir katkıları olmadığı halde alınan kararda onların mağdur edilmesini seçmen görüyor.

Uzun lafın kısası Ak Parti 23 Haziran seçimini istedi diye Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olabilir diyorum ben…

Bu halk daima mağduru bağrına basmıştır. ÖZAL ANAP’I kurup seçime gdeken darbeci Kenan Evren kendisi gibi asker olan Sunalp’in partisine oy verilmesini istemişti ne oldu halk gidip Özal’ın Anavatan partisini ezici çoğunluk ile iktidar yapmadı mı ? Yaptı…

2002’de bir sürü parti varken yeni Cezaevinde yeni çıkan Erdoğan’ın kurduğu Ak Partiye oy verip diğer bütün partileri sandığa gömmedi mi ? Gömdü…

23 Haziran 2019 İstanbul seçimi sıradan bir il seçimi olmayıp 11 milyon seçemenin olduğu ve 81 ilden seçmenin bulunduğu Türkiye mozaiği bir mini genel seçim havasında geçecektir.

Ak Parti bu seçimi kaybederse sonun başlangıcı demek zor değil. Bu saat itibari ile ne yazık kı Ak Parti’nin 31 Mart 2019 seçim sonuçlarını doğru bir şekilde analiz ettiğini düşünmüyorum.

Doğrusu bu hatayı da Bilal Erdoğan,Berat Albayrak,Bayram Şenocak ve Mehmet Muş dörtlüsü Recep Tayyip Erdopan’a yaptırdılar.

Bakınız Prof. Mehmet YUVA neler söylüyor ?

​İstanbul seçimleri yenilenecek. Seçim ittifakları konusunda ortaya atılan en ilginç iddia 23 Haziran için öngörülen seçim için AK Parti ve HDP arasında bir “ittifakın” hâsıl olacağıdır.

Öcalan’ın yıllar sonra avukatı ile görüştürülmesi, Öcalan’ın verdiği “uzlaşma, barış ve kardeşlik” açıklamaları, PKK/YPG’den Suriye’ye odaklanmalarını istemesi, yani Türkiye ve TSK’ya yönelik saldırılarınızı askıya alın ve Suriye’deki kazanımlarınızı koruyun açıklamalarının İstanbul seçimi nin iptali ardından gelmesi birçok kesimde şüphe yarattı.

Ayrıca Demirtaş’ın serbest bırakılması karşılığında HDP’nin CHP’ye verdiği desteği kesmesi ve AK Partiye aktarması bekleniyormuş.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik bu iddiaları yalanlıyor. Bekleyip göreceğiz. ​Burada ilginç olan husus şudur ki HDP’yi meclise taşımak için yırtınan, mahalli seçimlerde Erdoğan’a karşı HDP’den medet umanların HDP’nin bu rakkase siyasetine yüklenmemeleridir. Doğrudur AK Parti HDP ve PKK/YPG’nin büyümesinde günahkardır.

Peki, HDP’nin siyaset arenasında joker olmasına imkan sağlayan CHP yönetiminin, HalkTV, Tele1 ve gardırop Atatürkçülerin günahı büyük değil mi?

Ayrıca HDP’nin bu rakkase siyasetine itiraz etmeyen, koyun misali tıpış tıpış kabullenenlerin kendilerini muhalif sol, ilerici, anti-emperyalist, gericiliğe karşı mücadele edenler olarak tanımlaması ne büyük bir trajik-komik vakıadır.

“Hayat, sen başka planlar yapmakla meşgulken başına gelenlerdir, diyordu John Lennon.

Son söz 7 Mayıs 2019 itibari ile Ak Parti’nin 31 Mart seçimlerinde ders aldığına dair ben hiçbir emare göermiyorum.

Üstüne üstlük seçim kaybetiği İstanbul sokaklarına Gönül Belediyeciliği kazandı teşekkürler İstanbul yazıları ile donatması da çok manalı değil.

Hele genç seçmenin YOUTUBE de beslendiğini bilemeyecek kadar İstanbul seçim ekibi 31 Mart 2019 seçiminden önce olayın farkında değildi.

Bakalım 23 Haziran 2019 seçiminden önce daha önce yaptıkları hataları tekrarlayacaklar mı hep beraber göreceğiz.

Seçinin İstanbul’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerm.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner