Ak Parti Duble yol yatı doğru

Ak Parti Marmaray'ı yaptı doğru

Ak Parti Hastane yaptı doğru

Ak Parti Havalimanı yaptı doğru

Ak Parti 
Üniversite yaptı doğru

Ak Parti Tüneller yaptı doğru 

Ak Parti köprüler yaptı doğru

Ak Parti bedava kitap dağıtıyor doğru

Özetle Ak Parti'nin 13 yılda yaptığı çalışmaların listesi daha da uzatılabilir. Ancak 2009 dan sonra parti teşkilat  mensupları başta olmak üzere insanların kalbine hitap edilmediğini düşünüyorum.

Peki bir çok kişinin Recep Tayyip Erdoğan için muhtar bile olamaz dedikleri bir dönemde maddi ve manevi bedel ödeyen Mahalle başkanları, Belde yönetim kurulu üyeleri,ilçe yönetim kurulu üyeleri ve il yönetim kurulu üyelerinin % kaçı şu an aktif olarak Ak Parti yapısı içinde çalışmalarına devam ediyor ? Ak Parti idarecileri bunu araştıersın... 

Ak Partili üst düzey yöneticilerin dünyanın parasını vererek yaptıkları anketlerden bir tanesini de bunun için yapsınlar.

2006’da Kurucu idari güç dışlanmaya başlandı.  Bu süreç 2008 kongreleri ile de daha da hızlandı. Tamam kurucu idari güç sürekli aynı yerde görevde olsun demiyorum. Ama belde yöneticilerinden kaç tanesi ilçe yöneticisi olmuştur ? İlçe yöneticilerinden kaç tanesi il yöneticisi olmuştur ? İl yöneticilerinden kaç tanesi genel merkez yöneticisi olmuştur araştırılması gerekir diye düşünmekteyim.

Bakınız bu satırların yazarı fakir Ak Parti kurulur kurulmaz Zeytinburnu Sümer Mahallesinin kurucu mahalle başkanı olmuştur.

İlk kongrede yani 13 ay sonra 13 Mahalle başkanı içinde üniversite mezunu olan ve mahallesinde yaptığı parti çalışmaları ile ön plana çıktığı için kongrede ilçe yönetim kurulu üyesi seçilmiştim.

20 Mart 2004 tarihinde yerel yönetim seçimleri öncesi Kazlıçeşme meydanında  yapılan mitingin tertip komitesi üyesi idim. Alan o gün saat 9.30 ile 12.30 arası Ak Parti’ye,12.30 ile 17.30 arası da CHP ye tahsis edilmişti.

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan alana geç geldiği için CHP’nin mitingini aksattığımız gerekçesi ile ben ve iki komite üyesi arkadaşımla birlikte 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldık.

Ceza kararını il başkanlığı ve genel merkeze gönderdiğimiz halde HİÇ bir yetkili basit bir geçmiş olsun dileği bile dilemedi. Zeytinburnu ilçe başkan yardımcılığı görevimiz 2006 yılında yapılan kongreye kadar sürdü. 

Şu an anki sağlık bakanı sayın Dr.Mehmet Müezzinoğlu o zaman il başkanı idi .Kendisinin teklifi üzerine  29 Mart 2009 yerel yönetim seçimlerine kadar Beylikdüzü ve Kıraç Beldelerinden sorumlu il koordinatörü olarak görev yaptım. 

İstanbul’un 39 ilçesinde aktif olarak gazetecilik yaptığım halde  ne hikmetse herhangi bir alanda görev tevdi edilmesi düşünülmeyecek kadar kendi insan stokunu verimsiz kullanan bir partinin uzun sürede başarılı olması çok kolay olmazsa gerek.

En son olarak Sayın Selim Temurci’nin aday olduğu il kongresinde ben de dahil bir çok tanış arkadaşım form vererek il yönetim kurulu üyeliği için başvuru yapmıştık.

50 kişilik il yönetim kurulu üyeliğine çok başvuru yapılmış ve seçilen kişiler bizden daha kabiliyetli ve donanımlı kişiler olmuş olabilir. İL YÖNETİMİNİN tercihi diğer 50 kişiden yana olmuş olabilir. Buna hiç bir itrazım yok.

Ancak başvuru yapan kişilere bir mektup,bir SMS veya bir araya gelip sohbet ederek partiye farklı bir şekilde katkı yapabilecek bir ortam oluşturulamaz mıydı ?

Cumhurbaşkanı  sayın Erdoğan başbakan iken Belediye başkanlarına yaptığı bir konuşmada ”caddeleri ve yolları altın kaplama yapsanız bile  gönülleri yapmadıktan sonra bunun çok anlamı yok demişti”.

Yine İBB başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş 2008 Ak Parti Kongresinde şöyle demişti ”İnsanoğlu her şeyi af edebilir ama adam yerine konulmamayı asla”

Sözler güzel ama fiiliyatta öyle olmuyor

Kendimi örnek olarak vermemin sebebi de olaylar net anlaşılsın ve yetkililere ışık tutsun diye  verdim.


Özetle benim çevremde Ak Parti için bir zaman bedel ödeyen çokkk sayıda kişi bugün adeta kullanılıp bir kenara atılmış muamelesi gördüğünü düşünüyor.

Bakınız sayın Temurci ‘nin il başkanı olacağı zaman yönetim kurulu üyeliği için verilen başvuru formalarının sahiplerine olumlu veya olumsuz bir dönüş  yapılmamış olması ciddi bir kaynak İSRAFI DEĞİL DE nedir ? 

Özetle Ak Parti 2009’dan sonra kendi asli unsurları olan bir çok teşkilat mensubunu yeteri kadar değerlendirmemiştir.
Parti güçlü ilken bazıları eleştiri  yapmayı uygun bulmayabilir ama ben yanlış bulduğum şeyi eleştirmeyi sağlıklı bulurum.

Bakınız aslen Artvinli olan ama yıllarca Bursa’dan seçilen Faruk Çelik’in Şanlıurfa’dan aday gösterilmesi doğru bir  davranış mı ? Bu davranış ile Şanlıurfalılar’a sizin içinizde aday yapacağım kimse yok başka yerden aday getirdim demek olmuyor da ne oluyor ?
Özetle;

7 Haziran 2015 seçimine sayılı günler kaldı. Ülkemiz için hayırlı parti hangisi olacaksa rabbim yolunu açık eylesin. Zaten Allah çalışana bir şekilde veriyor. Milletimiz sandık başına gittiği zaman kim kendisine sağlıklı ve uygulanabilir vaatler vermişse ona oy verir ve iktidar yapar.

İşimiz gereği İstanbul’un 39 ilçesini yakından takip eden bir gazeteci olarak Ak parti’nin kendisine güç katacak bir çok katmanı değerlendirmediğini düşünüyorum. Mesela 13 yıllık iktidarında yerel medya’ya bir çay dahi ısmarlamayı uygun bulmamıştır. 
Ak Parti yerel medyanın herhangi bir özel gününde hal hatır sormayı da akıl edememiştir. Yada gereksiz görmüştür. Nasıl da ulusal medyamız var yereli ne yapalım diye ….

Bizler tencere de pişirip kapakta yiyen kişileriz. Bizden çok Ülkenin kaderine yön veren Ak Parti’nin bir çok inceliği düşünüp yerel medya halk ile direkt irtibata. İşini sağlıklı  ve düzenli yapan medyayı unutmayalım demedi gerekirdi. Ak parti ilk yıllarda ilçe Tanıtım ve Medya birim başkanlıklarınca  ilçelerinde yayın yapan medya listesi isterdi son yıllarda bunu da gereksiz gördü  sanırım  çünkü
kimse bizimle temasa geçmedi son yıllarda.
Bu arada 5 Mayıs ‘ta 43.yaşımızı bitirip doğduğum ilin plakası olan 44 yaşıma gireceğim.İnşallah yeni yaşımda da güzel işler yapmaya devam ederiz.

İstanbul Times / Hüseyin ÇETİNER